1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Siemens Alstom'un yarısını satın aldı

Siemens Alstom'un yarısını satın aldı

Enerji Günlüğü - Alman teknoloji şirketi Siemens, Fransız kamu enerji şirketi Alstom’un yüzde 50’sini satın aldı. Kurulacak yeni şirket, demiryolu...

Siemens Alstom'un yarısını satın aldı

Enerji Günlüğü - Alman teknoloji şirketi Siemens, Fransız kamu enerji şirketi Alstom’un yüzde 50’sini satın aldı. Kurulacak yeni şirket, demiryolu araçları üretiminde dünya ikincisi, sinyalizasyon alanında da dünya birincisi haline gelecek.

Siemens ve Alstom, Siemens’in demiryolu sektöründe faaliyet gösteren kanadı Siemens Mobility ile Alstom’un birleşmesi için bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu.

Anlaşma çerçevesinde Siemens Alstom adını alacak yeni şirket kurulacak. Açıklamada, birleşme ile yeni oluşumun 15,3 milyar avroluk ciroya sahip olacağı kaydedildi. Siemens-Alstom ortaklığının bu birleşme ile demiryolu araçları üretiminde dünya ikincisi, sinyalizasyon alanında da dünya birincisi haline geleceği vurgulandı.

Yüzde 19,9'u Fransız devletine ait olan Alstom, hızlı tren (TGV) ve tramvay imalatı alanında 32 bin 800 kişi istihdam ediyor. Alman teknoloji devi Siemens'in demiryolu sektöründe faaliyet gösteren kanadı Siemens Mobility'nin ise 27 bin 100 çalışanı bulunuyor.

Alstom'un enerji bölümü de 2015'te Amerikan General Electric şirketine satılmıştı.

ALSTOM GE’YE EVET DEDİ, TOP CEO’DA SON SÖZ HİSSEDARIN

Önceki ve Sonraki Haberler