1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Siemens Belçika’ya 17 rüzgar türbini sağlayacak

Siemens Belçika’ya 17 rüzgar türbini sağlayacak

Enerji Günlüğü - Siemens Energy Belçika’nın Antwerp şehrinde kurulmak üzere 17 adet rüzgar türbini siparişi aldı.Alman enerji şirketi Siemens Energy,...

Siemens Belçika’ya 17 rüzgar türbini sağlayacak

Enerji Günlüğü - Siemens Energy Belçika’nın Antwerp şehrinde kurulmak üzere 17 adet rüzgar türbini siparişi aldı.

Alman enerji şirketi Siemens Energy, Belçika ile ilk rüzgar enerjisi anlaşmasını imzaladı. Siemens, Belçika Antwerp’te bulunan Schelde Nehrinin sol kıyısında kurulacak rüzgar santralinin ilk etabı için 11 tane D3- platform direct-drive rüzgar türbini sağlayacak. Proje 17 türbine kadar genişletilebilecek.

3 MW gücündeki türbinler 115 metrelik kulelere monte edilecek. Pervane çapı 113 metre olacak olan türbinlerden bir tanesi alan koşulları nedeniyle 101 metre pervane çapına sahip olacak.

Türbinlerin 2015 yılının başlarında teslim edilmesi ve kurulumlarının 2015 yaz aylarında yapılması öngörülüyor. Santral tamamlandığında şu anda Belçikalı şirket DSO Eandis şirketi tarafından pilot proje olarak yürütülen akıllı şebekeye bağlanacak.

15 yıllık anlaşma, aynı zamanda türbin bakım ve onarım hizmetini de kapsıyor.Proje Wind aan de Strom ortaklığı tarafından ihale edilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler