1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Siemens Çin’e iki gaz türbini sağlayacak

Siemens Çin’e iki gaz türbini sağlayacak

Siemens Energy, Çinli Guangdong Energy Group’un Çin’in Büyük Körfez Bölgesi’nde kuracağı tesis için iki adet F sınıfı gaz türbini sağlayacak.

Siemens Çin’e iki gaz türbini sağlayacak

Enerji Günlüğü - Siemens Energy, Çinli Guangdong Energy Group’un Çin’in Büyük Körfez Bölgesi’nde kuracağı tesis için iki adet F sınıfı gaz türbini sağlayacak.

Siemens Energy, Çin'de Guangdong Energy Group'a iki adet F sınıfı gaz türbini ada ekipmanı sağlamak için anlaşmaya vardı. Siemens'in sağlayacağı türbinleri ile kurulacak Zhaoqing Dinghu kombine ısı ve güç (CHP) üretim tesisi 2023 yılında faaliyete geçecek ve yılda 3,5 milyar kilowatt saat elektrik üretecek. 

Proje tamamlandığında, Guangdong-Hong Kong-Makao Büyük Körfez Bölgesi'nin (GBA) enerji yapısını ve düzenini optimize eden modern bir enerji tedarik sisteminin önemli bir parçası haline gelecek. Proje, Siemens Energy’nin F-sınıfı gaz-buhar kombine çevrim ünitelerini geniş, yükseltilmiş bir çalışma platformu düzeniyle aynalı yan hava giriş sistemine sahip en yeni ve en son tasarımla sunduğu dünya çapındaki ilk projesi olacak. Proje, 2 × 460MW sınıfı gaz-buhar CHP üniteleri, iki SGT5-4000F gaz türbini, iki buhar türbini, dört jeneratör, SPPA-T3000 kontrol sistemi ve yardımcı ekipmanlardan oluşuyor.

PROJE İLE EMİSYON %60 AZALACAK

Siemens Energy’nin sağlayacağı iki adet SGT5-4000F ünitesi ile yakıt olarak kömürün yerini doğalgaz alacak ve bu sayede karbondioksit emisyonlarında yüzde 60’a varan azalma sağlanacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler