1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Siemens desteğiyle Endüstri 4.0 platformu kuruldu

Siemens desteğiyle Endüstri 4.0 platformu kuruldu

Enerji Günlüğü - Türkiye Endüstri 4.0 platformu www.endustri40.com, Siemens sponsorluğu'nda www.elektrikport.com tarafından kuruldu. Konuya ilişkin...

Siemens desteğiyle Endüstri 4.0 platformu kuruldu

Enerji Günlüğü - Türkiye Endüstri 4.0 platformu www.endustri40.com, Siemens sponsorluğu'nda www.elektrikport.com tarafından kuruldu. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Günümüzün ihtiyacı olan ve imalat sanayiinde 4. Sanayi Devrimi: Endüstri 4.0 olarak isimlendirilen dijital dönüşüme ülkemiz endüstrisinin de tüm dünya ile eş zamanlı olarak başlaması amacıyla, Endüstri 4.0 platformu: www.endustri40.com'un  mühendislik dünyasında dijital yayıncılık faaliyetini yürüten ElektrikPort: www.elektrikport.com tarafından Siemens sponsorluğu'nda kurulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Birbiri ile iletişim kurabilen ve internet teknolojilerini tüm imkanları ile kullanabilen makineler, Endüstri 4.0'ın en önemli aktörleridir. Bu aktörlere sahip işletmeler kısaca "Dijital Fabrikalar" olarak anılacak ve daima ülkemiz endüstrisinde öncü olarak nitelendirilecektir. Endüstri 4.0 Platformu olarak dijitalleşen fabrikaların tüm bilgi, doküman, nitelikli kaynak ihtiyacını karşılayabilmek ve ortak bir platformda siz değerli sektör temsilcilerini toplayabilmeyi hedefliyoruz. " ifadeleri kullanıldı.

Platformun kurucu üyeleri arasında Scheer, Atos, İnci Holding,  Arçelik,  Durmazlar Makina, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, Boğaziçi Yazılım, Analytics Center, CMS Jant ve Makina Sanayi, Lds Lodos Teknik, bulunuyor.

ENDÜSTRİ 4.0 NEDİR?

Terim olarak dördüncü sanayi devrimi anlamına gelen Endüstri 4.0, Alman Hükümetinin imalat gibi geleneksel sanayiyi bilgisayarlaşma yönünde teşvik etme ve yüksek teknolojiyle donatması projesidir. Bu yeni endüstrideki amaç; uyum, kaynak verimliliği ve ergonominin hem müşteriler hem de iş-değer sürecinde iş ortaklarının entegrasyonunu karakterize etmektir.

Uzmanlara göre Endüstri 4.0 yani diğer adıyla dördüncü sanayi devrimi, 10 ile 20 yıl içinde entegrasyonunu tamamlayayarak firmalar tarafından uygulanabilir hale gelecek. 

Endüstri 4.0 vizyonunu şimdiden benimseyen firmalar arasında bulunan Siemens Endüstri Sektörü tüm değer zincirini değerlendiriyor ve tüm yönetim süreçleri için otomasyon teknolojileri, iletişim ve kablosuz bilgi entegrasyonuyla bütünleştirilmiş bir süreç sunma çalışmalarını yürütüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler