1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Siemens devasa Mısır yatırımında ilk adımı attı

Siemens devasa Mısır yatırımında ilk adımı attı

Enerji Günlüğü - Siemens, Mısır'da kuracağı üç Kombine Çevrim Santrali için ilk  ısı geri kazanımlı buhar jeneratörünü (HRSG) gönderdi.Alman...

Siemens devasa Mısır yatırımında ilk adımı attı

Enerji Günlüğü - Siemens, Mısır'da kuracağı üç Kombine Çevrim Santrali için ilk  ısı geri kazanımlı buhar jeneratörünü (HRSG) gönderdi.

Alman teknoloji şirketi Siemens, Mısır'da kuracağı ve her biri 4.8 GW kapasitesinde üç devasa doğalgaz yakıtlı kombine-çevrim enerji santrali (CCGTS) için ürettiği  ısı geri kazanımlı buhar jeneratörü (HRSG) modüllerinden ilkini yola çıkardı.

Güney Kore'den yola çıkan jeneratörlerin Mısır'ın Beni Süveyf şehrine yaklaşık beş hafta sonra ulaşması planlanıyor. Mayıs ayında da her biri 400 MW'lık dört Siemens gaz türbini aynı adrese Almanya'dan gönderilmişti. Beni Süveyf Kombine Çevrim Santrali'nin 2017 yazından önce üretime başlaması planlanıyor.

Siemens, Mısır'da Beni Süveyf, Burullus ve New Capital şehirlerinde kurmayı planladığı üç Kombine Çevrim Santrali'nin her biri için sekizer olmak üzere toplamda 24 adet  ısı geri kazanımlı buhar jeneratörü (HRSG) gönderecek. 

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi'nin Berlin ziyareti esnasında Mısır ile Alman teknoloji şirketi Siemens arasında 8 milyar Euro'luk enerji anlaşması imzalanmıştı. Anlaşma çerçevesinde Siemens, Mısırlı firmalarla ortaklaşa 3 adet doğalgaz dönüşüm santrali kuracak.

SİEMENS'TEN MISIR'A DEV ENERJİ YATIRIMI

Önceki ve Sonraki Haberler