1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Siemens e-Mobilite, ürün ve hizmetlerini çeşitlendiriyor

Siemens e-Mobilite, ürün ve hizmetlerini çeşitlendiriyor

Alman teknoloji şirketi Siemens, elektrikli otobüsler ve elektrikli kamyonlar için hızlı şarj çözümleri sunan Heliox’u satın aldı.

Siemens e-Mobilite, ürün ve hizmetlerini çeşitlendiriyor

Enerji Günlüğü - Siemens Akıllı Altyapılar bünyesinde faaliyet gösteren Siemens e-Mobilite, elektrikli otobüslere, elektrikli kamyon filolarına ve binek araçlara hizmet veren DC hızlı şarj çözümlerinde teknoloji lideri konumundaki Heliox’u satın aldı. 

Siemens, bu satın alma ile birlikte hızla büyüyen e-Mobilite iş kolunda değer üretimini daha da artırdı. Merkezi Hollanda’da bulunan ve yaklaşık 330 çalışanı bulunan Heliox, DC hızlı şarj çözümlerinin yanı sıra şarj cihazı izleme ve enerji yönetimi hizmetleri de veriyor.

YENİ ÜRÜN VE HİZMETLER EKLENDİ

Satın almayla Siemens’in portföyüne depolar ve yol üstü şarj için 40 kilovattan (kW) megavata kadar şarj çözümlerini kapsayan yeni ürün ve hizmetler eklendi. Heliox’un portföyü Siemens’in başta Avrupa ve Kuzey Amerika olmak üzere farklı pazarlara erişimini genişletirken, güç elektroniği alanındaki kabiliyetlerini de pekiştiriyor. Heliox’un mobil, ölçeklenebilir ve paralel şarj çözümleri sayesinde Siemens, yeni girdiği pazarlara daha etkili hizmet verebilecek. Öte yandan Heliox’un satın alınması, dijitalleşme ve yazılım fırsatlarını da beraberinde getiriyor.

SİEMENS DAHA ETKİLİ HİZMET VEREBİLECEK

Siemens AG Yönetim Kurulu üyesi ve Akıllı Altyapı CEO’su Matthias Rebellius konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Elektrikli araç şarj altyapısı pazarında daha önce benzeri görülmemiş bir büyümeye tanıklık ediyoruz. Elektrikli otobüs ve elektrikli kamyon filoları için DC hızlı şarj çözümleri, bu alanın en hızlı büyüyen segmenti kabul ediliyor. Heliox’un satın alınmasıyla birlikte Siemens e-Mobilite, dünyanın her yerindeki müşterilerimize daha etkin hizmet sunabilecek” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler