1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Siemens Gamesa, Ar-Ge merkezinde patent sürecini başlattı

Siemens Gamesa, Ar-Ge merkezinde patent sürecini başlattı

Siemens Gamesa, İzmir’de kurduğu rüzgar türbini Ar-Ge merkezinde geliştirilen bazı teknolojilerin patent alma sürecini başlattı.

Siemens Gamesa, Ar-Ge merkezinde patent sürecini başlattı

Enerji Günlüğü - Siemens Gamesa, İzmir’de kurduğu rüzgar türbini Ar-Ge merkezinde geliştirilen bazı teknolojilerin patent alma sürecini başlattı.

Siemens Gamesa Türkiye CEO’su Ebru Çiçekliyurt, İzmir’de kurdukları yerli rüzgâr türbini Ar-Ge Merkezi’nde geliştirilen bazı teknolojilerin patent alma sürecine başladıklarını açıkladı. 64 kişilik bir ekiple faaliyete başlayan Merkezin operasyonları için yerelleştirmenin de kritik bir faktör olduğuna dikkat çeken Çiçekliyurt, “Merkezin operasyonları için yerelleştirme de odak alanlarından biri olacak” dedi.

YERELLEŞTİRME PROJELERİNN SAYISI 12’YE ULAŞTI

Yerli üreticilerin Ar-Ge Merkezinden mühendislik desteği aldıklarını, bilgi ve teknoloji transferinden yararlandıklarını belirten Çiçekliyurt, “Ar-Ge Merkezi açıldığından beri başarıyla tamamladığımız yerelleştirme projelerinin sayısı 12’ye ulaştı” bilgisini paylaştı.

KADIN MÜHENDİS İSTİHDAMINA ODAKLANILACAK

İzmir Ar-Ge Merkezi’nin şirketin dünya genelindeki altıncı global teknoloji merkezi olduğunun altını çizen Çiçekliyurt, Türkiye’deki mühendislik altyapısına güvendiklerini belirtti. Merkezde görev alan ekibin 3-5 yıl sonrasının teknolojileri üzerinde çalıştığını kaydeden Çiçekliyurt ayrıca Ar-Ge Merkezini büyütmek için çalışmalara devam edileceğini ve çeşitliliği güçlendirmek için kadın mühendislerin istihdamına odaklanacaklarını da ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler