1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Siemens Gamesa dünyanın en büyük rüzgar türbinini kurdu

Siemens Gamesa dünyanın en büyük rüzgar türbinini kurdu

Siemens Gamesa, yılda 18 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek 14 MW kapasiteli dünyanın en büyük rüzgar türbinini Danimarka’da kurdu.

Siemens Gamesa dünyanın en büyük rüzgar türbinini kurdu

Enerji Günlüğü - Siemens Gamesa, yılda 18 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek 14 MW kapasiteli dünyanın en büyük rüzgar türbinini Danimarka’da kurdu.

Dünyanın en büyük rüzgar türbini Danimarka’nın Thy Bölgesi’nde faaliyete geçirildi. Osterild şehrindeki Ulusal Test Merkezi'nde kurulan denizüstü türbin prototipi, Siemens Gamesa tarafından yılbaşından önce işletilmeye başlandı. 

18 BİN EVİN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

SG 14-222 DD model türbin, 271 metre yüksekliğe, 222 metre çapında rotora, 108 metre genişliğinde kanatlara ve 39.000 m2 süpürme alanına sahip. 14 MW kurulum kapasitesine sahip türbin kapasitesini 15 MW’a kadar çıkarabiliyor. Türbin tam kapasite çalıştığında yılda 18 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. 

“HARİKA BİR DENEYİM”

Siemens Gamesa Proje Müdürü Jens Moldrup, yüzlerce kişiden oluşan ekibin rüzgar türbinini inşa etmek için birkaç yıl çalıştığını belirtti ve rüzgar türbininin çalıştığını ve elektrik ürettiğini görmeyi “harika bir deneyim” olarak nitelendirdi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler