1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Siemens Gamesa EMS Electronics’in jeneratörlerini kullanacak

Siemens Gamesa EMS Electronics’in jeneratörlerini kullanacak

Enerji Günlüğü - Rüzgar türbini üreticisi Siemens Gamesa, Türk jeneratör üreticisi EMS Electronics’in jeneratörlerini kullanacak.Rüzgar türbini üreticisi...

Siemens Gamesa EMS Electronics’in jeneratörlerini kullanacak

Enerji Günlüğü - Rüzgar türbini üreticisi Siemens Gamesa, Türk jeneratör üreticisi EMS Electronics’in jeneratörlerini kullanacak.

Rüzgar türbini üreticisi Alman-İspanyol ortaklığı Siemens Gamesa Renewable Energy, rüzgar türbinleri bileşenlerinin üretimi için Yamaçtepe Rüzgar Enerjisi Projesinde Türk jeneratör üreticisi EMS Electronics ile işbirliği anlaşması yaptı. Bu işbirliğiyle üretilen ve ‘Yerli Malı Belgesi’ne sahip olan jeneratörlerin ilk parti teslimi EMS Electronics’in İstanbul Tuzla’daki fabrikasında düzenlenen törenle yapıldı.

Rüzgar türbinleri için üretilen jeneratörler yüzde 55’in üzerinde bir yerlilik oranına sahip.

Türkiye için yaklaşık 1 gigawatt’lık Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) projesini hayata geçirmeye hazırlanan Siemens Gamesa Renewable Energy’ bu jeneratörleri YEKA projesinde de kullanılacak.

Siemens Gamesa Renewable Energy, toplamda yaklaşık 1 Gigawatt kapasiteye sahip, kurulu veya inşası devam eden tesislerle 2010 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler