1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Siemens, Güney Akım`a ekipman sağlayacak

Siemens, Güney Akım`a ekipman sağlayacak

Enerji Günlüğü – Güney Akım Projesinin açık deniz bölümünün elektrik sistemini Alman Siemens sağlayacak.Boru hattının deniz kısmının planlanması,...

Siemens, Güney Akım`a ekipman sağlayacak

Enerji Günlüğü – Güney Akım Projesinin açık deniz bölümünün elektrik sistemini Alman Siemens sağlayacak.

Boru hattının deniz kısmının planlanması, inşaatı ve işletilmesini yapan South Stream Transport B.V. ile Alman mühendislik devi Siemens arasında imzalanan anlaşmaya göre, Rus doğalgazının Karadeniz'in altından Bulgaristan üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan Güney Akım doğal gaz boru hattının arz kontrol ekipmanlarını ve elektrik sistemlerini Siemens tedarik edecek.

Siemesns, Rusya ve Bulgaristan tarafında telekomunikasyon ve otomatik süreç kontrol sistemleri sağlayacak.

Gazprom Başkanı Alexey Miller, Mart ayı sonunda Siemens Başkanı ile bir araya gelerek ilişkilerini güçlendirmeyi ve Alman Siemens şirketi ile teknolojik işbirliğini daha da arttırmayı amaçladıklarını belirtmişti.

Güney Akım’ ın deniz kısmı 2014 yılın sonbaharında döşenmeye başlayacak. İlk hattının inşaatı 2015 yılının ilk çeyreğine kadar devam etmesi ve aynı sene sonunda işe başlaması planlanıyor. Güney Akım'ın inşaatı Rusya, Bulgaristan ve Sırbistan'da yapılıyor. 2015 yılında ilk gazın pompalanması beklenirken boru hattının tam kapasiteyle çalışabilmesi ancak 2018 yılında mümkün olacağı belirtiliyor.

GAZPROM AVRUPA İLE İLİŞKİLERİNİ GÜÇLENDİRİYOR