1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Siemens, İngiltere'de rüzgar türbini pervanesi üretecek

Siemens, İngiltere'de rüzgar türbini pervanesi üretecek

Enerji Günlüğü - Alman teknoloji şirketi Siemens, İngiltere'de rüzgar türbini pervanesi üreteceği fabrikanın açılışını gerçekleştirdi.Avrupa'nın...

Siemens, İngiltere'de rüzgar türbini pervanesi üretecek

Enerji Günlüğü - Alman teknoloji şirketi Siemens, İngiltere'de rüzgar türbini pervanesi üreteceği fabrikanın açılışını gerçekleştirdi.

Avrupa'nın en büyük teknoloji holdingi Siemens, İngiltere Hull’da kurduğu ve rüzgar türbini pervanesi (wind turbine blade) üreteceği fabrikayı dün bir törenle açtı. Fabrika 800 kişilik iş istihdamı yaratacak.

Siemens’in yeni fabrikası, Dong Energy firmasının Yorkshire açıklarında ve Scottish and Southern Energy (SSE)’nin Moray Firth açıklarında kurulacak olan rüzgar santralleri için 75 metre uzunluğunda pervaneler üretecek.

6 YILDA YENİLENEBİLİRE 52 MİLYAR STERLİN YATIRIM 

Açılışa katılan  İngiltere İş ve Enerji Bakanı Greg Clark, 2010 yılından itibaren İngiltere’de yenilenebilir enerji sektöründe 52 milyar Sterlin değerinde yatırım yapıldığını, Hull ve çevresinin özellikle rüzgar enerjisi alanında önemli bir mühendislik ve inovasyon merkezi haline geldiğini ve Siemens’in yeni yatırımının İngiltere’nin büyük altyapı projeleriyle tedarikçi firmalar arasındaki işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu ifade etti. 

Clark ayrıca, Hull kentinin yenilenebilir teknolojilerinin merkezi olacağını ve önümüzdeki yıllarda kurulacak olan yeni santrallerle özellikle açıkdeniz rüzgar santralleri ile 3 milyondan fazla ev ve işyerinin elektriğini yenilenebilir kaynaklardan karşılayacağını ifade etti. Bu santrallerin ihtiyacı olan tüm rüzgar kanatlarının Siemens'in fabrikasında üretileceğine de dikkat çekti. 

Önceki ve Sonraki Haberler