1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Siemens İnovasyon Yarışması başlıyor

Siemens İnovasyon Yarışması başlıyor

Enerji Günlüğü - Siemens Türkiye gençleri inovatif düşünme konusunda özendirmek ve teşvik etmek amacıyla ‘Siemens İnovasyon Yarışması’nı hayata...

Siemens İnovasyon Yarışması başlıyor

Enerji Günlüğü - Siemens Türkiye gençleri inovatif düşünme konusunda özendirmek ve teşvik etmek amacıyla ‘Siemens İnovasyon Yarışması’nı hayata geçiriyor.

Alman teknoloji şirketi Siemens'in internet sayfasından yapılan ilana göre, gençleri inovatif düşünme konusunda özendirmeyi ve teşvik etmek amacıyla ilk kez ‘Siemens İnovasyon Yarışması’ düzenlenecek. Yarışma için başvurular 11 Mart- 30 Mayıs tarihleri arasında yapılabilecek.

Alan gözetmeksizin Türkiye'de eğitim gören tüm üniversite son sınıf öğrencileri, yeni mezun olanlar ve 35 yaşını doldurmamış yüksek lisans ve doktora öğrencilerine açık olan yarışmanın sonuçları, Haziran 2015'te açıklanacak.

"Bazı buluşlar dünyayı değiştirir" mottosuyla hayata geçirilen yarışma ile Siemens, inovasyonu gençlerin öncelikli gündemlerinden biri yapmayı hedefliyor. Siemens, inovasyonun istihdam artışını, sürdürülebilir büyümeyi, toplumsal refahı ve yaşam kalitesini garantileyen en önemli faktör olduğu farkındalığıyla, inovatif düşünme biçiminin yaygınlaşması için gençlere mentorlük etmeyi amaçlıyor.

YARIŞMA KATEGORİLERİ

Başvuruların "www.siemens.com.tr/innovationcontest" web sitesinden yapılacağı yarışmada adaylara "Akıllı Şehirlerde Bütünleşik Ulaşım", "Geleceğin Terapi Odaları" ve "Akıllı Şebekelerde Güvenlik" başlıkları altında üç ayrı kategoride proje geliştirme seçeneği sunuluyor. Adaylar projelerini bu üç kategoriden birinde ya da üçünde de hazırlama şansına sahip.

Başvuruların ardından yapılacak değerlendirme sonucu kazanan sekiz aday Teknopark İstanbul'da bulunan Siemens İnovasyon Laboratuvarı'nda projeleri için bir prototip geliştirmeleri amacıyla Siemens İnovasyon Kampı'na katılma hakkı kazanacaklar. Ayrıca burada fikirlerini geliştiren her yarışmacıya Siemens Türkiye'den bir mühendis, mentor olarak eşlik ederek danışmanlık verecek.

Yarışmanın birincisi 5.000 Euro, ikincisi 3.000 Euro ve üçüncüsü 2.000 Euro para ödülü kazanacak. Yarışmanın birincisi ayrıca prototip geliştirme çalışmaları yapmak üzere Almanya, Hindistan ya da Çin'de düzenlenen üç aylık Siemens İnovasyon kamplarından birine katılma hakkı kazanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler