1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Siemens, Irak’ın elektrik santrallerini modernize edecek

Siemens, Irak’ın elektrik santrallerini modernize edecek

Enerji Günlüğü - Siemens, Irak’ın Rumeila-Basra, Musaib, Al-Rasheed ve Kerkük elektrik santrallerinin toplam 7 ünitesini modernize edecek. Alman teknoloji...

Siemens, Irak’ın elektrik santrallerini modernize edecek

Enerji Günlüğü - Siemens, Irak’ın Rumeila-Basra, Musaib, Al-Rasheed ve Kerkük elektrik santrallerinin toplam 7 ünitesini modernize edecek. 

Alman teknoloji şirketi Siemens tarafından yapılan açıklamada, Elektrik Bakanlığı’nın son dönemde kayıpları en aza indirmeye ve arz güvenliğini sağlamaya çalıştığı, bu minvalde Bakanlık ile Rumeila-Basra, Musaib, Al-Rasheed ve Kerkük elektrik santrallerinin rehabilite edilmesi konusunda anlaşma imzaladıkları belirtildi. 

Anlaşma kapsamnında santrallerin elektrik üretimi 1.000 MW’a çıkarılarak 400 MW artış kaydedilecek ve yüzde 10 tasarruf sağlanacak. 

Irak’ın elektrik üretim kapasitesi şu anda 15.700 MW.

ALMANYA KREDİSİ ELEKTRİK SEKTÖRÜNE

Öte yandan Almanya'nın Irak'a açtığı 500 milyon euro kredinin 130 milyon eurosu elektrik sektörüne harcanacak. 

Irak Maliye Bakanlığı ile Alman Kalkınma Bankası arasında imzalanan 500 milyon Eruo kredinin 45 milyonunun 2017 yılı içerisinde, 85 milyonunun da 2018 yılında Elektrik Bakanlığı tarafından kullanılması kararlaştırıldı. 

Elektrik Bakanlığı yetkililerince, söz konusu kredininin ilk diliminin, başta Musul olmak üzere DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerin trafo ihtiyacı ve elektrik altyapısında kullanılacağı belirtildi. Açıklamada, ikinci dilimin, yerlerinden edilmiş vatandaşların Anbar, Musul, Selahaddin gibi vilayetlere geri dönmesini sağlayacak elektrik projelerine harcanacağı ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler