1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Siemens Irak’ta elektrik altyapısı kuracak

Siemens Irak’ta elektrik altyapısı kuracak

Enerji Günlüğü - Alman teknoloji şirketi Siemens, Irak'ta 300 bin kişiye elektrik sağlayabilmek için gerekli olan altyapıyı 3 ay içinde kuracak. Alman...

Siemens Irak’ta elektrik altyapısı kuracak

Enerji Günlüğü - Alman teknoloji şirketi Siemens, Irak'ta 300 bin kişiye elektrik sağlayabilmek için gerekli olan altyapıyı 3 ay içinde kuracak. 

Alman mühendislik devi Siemens, önümüzdeki 4 yıl içinde toplam enerji üretim kapasitesi ikiye katlanacak olan Irak'ta 300 bin kişiye elektrik sağlayacak altyapıyı 3 ay içinde kuracağını açıkladı. Haftasonu Irak Başbakanı Abadi ile Bağdat'ta görüşen Siemens CEO'su Joe Kaeser, 300 bin kişiye enerji sağlanmasının Irak'ın ekonomik kalkınmasını destekleyecek daha büyük bir projenin parçası olduğunu vurguladı. 

Siemens, Irak'a gelecek 4 yılda 11 GW enerji üretim kapasitesi kuracak ve 23 milyon kişiye elektrik sağlayacak.

SİEMENS 9 MİLYAR DOLARLIK İHALE KAZANMAYI AMAÇLIYOR

Alman basınına göre, Pazar günü Bağdat'a giden Siemens Başkanı Kaeser, Irak hükümeti ile bir mutabakat zaptı üzerinde anlaşmaya varmayı amaçlıyor.  Şirket anlaşma ile Irak hükümetinden enerji üretim teknolojisi sağlamak için 9 milyar dolar büyüklüğünde bir ihale almak üzere. Ancak kaynaklar, Irak hükümetinin nihai kararını henüz vermediğini ifade ediyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler