1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Siemens İran`da kaldığı yerden devam edecek

Siemens İran`da kaldığı yerden devam edecek

Enerji Günlüğü -Siemens, İran'da enerji alanındaki çalışmalarına kaldığı yerden devam etmeyi planlıyor.Alman Mühendislik şirketi Siemens bir açıklama...

Siemens İran`da kaldığı yerden devam edecek

Enerji Günlüğü -Siemens, İran'da enerji alanındaki çalışmalarına kaldığı yerden devam etmeyi planlıyor.

Alman Mühendislik şirketi Siemens bir açıklama yaparak, Siemens Başkanı Joe Kaeser'in dün İran'da üst düzey temasları sırasında 1968 yılında başladığı ve 2010 yılında son verdiği enerji ve demiryolu ulaşımı çalışmalarına yeniden devam etmesi yönünde İran tarafından büyük bir talep olduğunu belirtti.

İran'ı asla terketmedikleri ancak kanunlara da saygılı oldukları vurgusu yapılan açıklamaya göre, İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh, Siemens'ten İranlı bir şirket ile ortaklık kurarak enerji sektörü için bölgesel pazarlara Siemens markası ile ihracat yapılmasını istedi.

Öte yandan İran haber ajansı Shana da Siemens'in gaz çalışmaları için türbin ve kompresör tedariğini hızlandıracağını yazdı. Ayrıca Siemens'in hali hazırda İran'da Oil Turbo Compressor Company ile çalışmayı planladığı da ifade edildi.

Siemens, geçtiğimiz ay İran'ın demiryolu alt yapısının geliştirilmesi için 1,5 milyar Euro tutarında anlaşma imzalamıştı.

Geçtiğimiz ay Siemens'in rakiplerinden General Electric'in Başkanı da İran'ı ziyaret etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler