1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Siemens lisanssız elektriği pile sığdırdı!

Siemens lisanssız elektriği pile sığdırdı!

Enerji Günlüğü - Siemens, güneşten üretilen elektriği saklayarak daha sonra kullanabilme imkanı sağlayan yeni bir sistem geliştirdi. Siestorage adlı...

Siemens lisanssız elektriği pile sığdırdı!

Enerji Günlüğü - Siemens, güneşten üretilen elektriği saklayarak daha sonra kullanabilme imkanı sağlayan yeni bir sistem geliştirdi. Siestorage adlı teknoloji sayesinde Lityum-ion pille 500 kW'ye kadar enerji saklanabiliyor. 

Siemens'ten yapılan açıklamada, güneş enerjisinden sağlanan gücü depolamak için uzun yıllardır çeşitli çalışmalar yapıldığı hatırlatıldı. Siemens'in, güneş enerjisi teknolojisi alanındaki Ar-Ge çalışmalarına bir yenisini daha eklediği belirtildi. Siestorage adı verilen yeni depolama sistemiyle güneşten elde edilen enerjinin depolanarak, bu enerjinin üretimin yapılamadığı saatlerde de kullanılabilmesinin sağlandığı kaydedildi.

Açıklamaya göre Siemens’in bu alanda geliştirdiği teknolojilerin en yenisi olan Siestorage ile depolama alanında önemli bir adım atılıyor. Lityum-ion pil teknolojisine dayalı bir teknoloji olan Siestorage, 500 kW’a kadar enerjiyi depolayabiliyor. 50 hanenin bir günlük ortalama tüketimine denk gelen bu değer, güneşlenme sürelerinin yeterli olmadığı bölgelerde ya da gece saatlerinde de güneş enerjisinden faydalanabilmeyi mümkün kılıyor.

İLK ÖRNEĞİ İTALYA'DA UYGULANACAK

Siestorage uygulamasının ilk örneği İtalyan enerji şirketi Enel tarafından kullanılacak. Bu teknolojinin, elektrik sektöründeki dağıtım şirketlerinin de işlerini kolaylaştırması bekleniyor. Enerji aktarımını kolaylaştıran bu teknoloji sayesinde dağıtım şirketlerinin kapasitelerini daha etkin şekilde yönetebileceği ifade edildi.

Siestorage, güneş enerjisi yatırımlarına yeni başlayacak Türkiye için de uygun bir çözüm olarak gösteriliyor. 28 ilde başlayacak olan güneş enerjisi yatırımlarında Siestorage gibi depolama çözümleri, sektördeki şirketlerin enerjiyi yönetebilmeleri için önemli rol oynayacak olmasıyla öne çıkıyor.

LİSANSSIZ ÜRETİM YAPMAK İSTEYENLERE...

Bu arada, lisanssız elektrik üretimi konusunda en çok tercih edilen kaynaklardan biri de güneş enerjisi. 500 kW kurulu güce kadarlık yatırımlar lisanssız elektrik üretimi kapsamına giriyor. Dolayısıyla Siemens'in yeni teknolojisinin, lisanssız elektrik üretimi yatırımı planlayanların yoğun ilgisini çekmesi bekleniyor. Bu arada, lisanssız elektrik üretiminde kurulu güç yeni kanunlaşan Elektrik Piyasası Kanunu ile 1 MW'ye yükseltildi.

Önceki ve Sonraki Haberler