1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Siemens sağlık bilgi teknolojileri birimini satıyor

Siemens sağlık bilgi teknolojileri birimini satıyor

Enerji Günlüğü - Alman sanayi devi Siemens sağlık bilgi teknolojileri birimini 1,3 milyar dolar karşılığında Cerner’e satıyor.Alman sanayi devi Siemens...

Siemens sağlık bilgi teknolojileri birimini satıyor

Enerji Günlüğü - Alman sanayi devi Siemens sağlık bilgi teknolojileri birimini 1,3 milyar dolar karşılığında Cerner’e satıyor.

Alman sanayi devi Siemens bir açıklama yaparak sağlık bilgi teknolojileri birimini rakipleri ile rekabette sürekliliği sağlayamadığı için 1,3 milyar dolar karşılığında Elektronik sağlık kayıt sistemleri üreticisi Cerner’e satmak için anlaşmaya vardı.

Siemens Sağlık Birimi CEO’su Hermann Requardt, rekabette sürekliliği sağlayamamanın yanında ABD sağlık reformunda olduğu gibi artan sayıda ülkenin özel şartları olduğunu ve bunun da ölçek yeterliliğini tutturmada zorluk yarattığını belirtti.

Satış kararı Siemens CEO’su Joe Kaeser’in İsviçreli ABB ve ABD’li GE gibi rakipleri arasındaki farkı kapatmak için daha karlı işlere odaklanma planı doğrultusunda alındı.

Siemens’in Sağlık Bilgi Teknolojileri Sistemi yılda yaklaşık 1.2 milyar dolar satışa ve kırkın üzerinde ülkede 5.000 tesise sahip.

Cerner bu satın alma ile faaliyet gösterdiği ülke sayısını otuzun üzerine çıkaracak ve 20 bin işletmeye ulaşacak.

Önceki ve Sonraki Haberler