1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Siemens Türkiye ve TOSB’den teknoloji işbirliği

Siemens Türkiye ve TOSB’den teknoloji işbirliği

TOSB, Siemens Türkiye’nin SCADA sistemi ve IOT uygulamalarıyla elektrik dağıtım şebekesini yenileyecek ve kapasitesini arttıracak.

Siemens Türkiye ve TOSB’den teknoloji işbirliği

Enerji Günlüğü - Siemens Türkiye, TOSB’un tüm çalışma alanlarında kurulacak SCADA sistemi sayesinde şebekelerin otonom olarak yönetilmesini mümkün kılacak. 

Siemens Türkiye, Türkiye’de otomotiv tedarik sanayi temsilcilerinin faaliyet gösterdiği global kümelenme organizasyonu TOSB (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) ile temiz enerji elde etmek, elektrik kesintileri ve elektrik dalgalanmalarını engellemek için yatırım ve iş birliği anlaşmasına imza attı. 

Anlaşma kapsamında TOSB’un tüm çalışma alanlarında Siemens Türkiye’nin SCADA sistemi kurulacak. Siemens’in IOT uygulamalarıyla da dijital koruma sistemi arıza riskleri ve etki alanları azaltılacak.

SİEMENS’İN SCADA VE IOT UYGULAMALARI İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ

Siemens Türkiye Elektrifikasyon ve Otomasyon Ülke Müdürü Alper Çelebi, Proje kapsamında ilk etapta TOSB’un tüm çalışma alanlarında kurulacak SCADA sistemi sayesinde şebekelerin otonom olarak yönetilmesini mümkün kılarken Siemens Türkiye mühendislik hizmetleri ile oluşturulacak IOT uygulamalarıyla da dijital koruma sistemi arıza riskleri ve etki alanlarını azaltacaklarını söyledi.

“PROJE MALİYETİNİ %50 AZALTTIK”

Proje kapsamında 20 yıl önce yine Siemens tarafından kurulan altyapıyı koruduklarını vurgulayan Çelebi, “Mevcut altyapıyı güncel teknolojiler ile donatarak ömrünü 20 yıl daha uzatmış olduk. Bu bağlamda yaklaşık 5 milyon Euro tutarındaki 200 adet yeni hücre üretiminin önüne geçerek müşterimize sürdürülebilir değer yaratmış olduk. Öte yandan projenin maliyetini yüzde 50 azalttık” ifadelerini kullandı. 

TOSB’UN ENERJİ İHTİYACINA SİGORTA

TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu imza töreninde yaptığı değerlendirmede, 3,5 milyon euro tutarındaki proje kapsamında sürdürülebilir enerji alanında ilklerden birine imza atıldığını belirterek, “TOSB’un ilk 10 yıllık büyüme planlarındaki enerji ihtiyacıyla birlikte gelecek enerji ihtiyacını sigortalayacak ‘TOSB İndirici Merkez ve Elektrik Dağıtım Şebekesinde Revizyon ve Kapasite Artış Yatırımı’ için çalışmalarımız sürmektedir.  Bu yatırım ile TOSB’un sınırları dışında da yaşanan arızalar ve manevra çalışmalarından etkilenilmeyecektir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler