1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Siemens ürünlerinin emisyon önleme oranı yüzde 24 arttı

Siemens ürünlerinin emisyon önleme oranı yüzde 24 arttı

Alman teknoloji şirketi Siemens’in 2023 yılında sunduğu ürün ve çözümlerle müşterilerin önlediği CO2 emisyonu %24 arttı.

Siemens ürünlerinin emisyon önleme oranı yüzde 24 arttı

Enerji Günlüğü - Avrupa'nın en büyük teknoloji holdingi Siemens'in kendi operasyonlarındaki CO2 emisyonu 2019 itibariyle yarı yarıya azaldı. 

Siemens, hedeflerine ilerleyişini gösteren 2023 Mali Yılı Sürdürülebilirlik Raporunu yayınladı. Siemens’in kendi operasyonlarındaki CO2 emisyonu 2019'dan bu yana, yarı yarıya azaldı. 2023 yılında Siemens’in sunduğu ürün ve çözümlerle müşteriler, yaklaşık olarak 190 milyon ton oranında CO2 emisyonunu önledi. Bu da önceki yıla göre %24'lük bir artış sağladı. Siemens Grubu genelinde eğitim ve sürekli eğitime 416 milyon Euro yatırım yapılarak %11 oranında artış sağlandı. Siemens’in üst düzey yönetiminin yaklaşık üçte biri kadınlardan oluşuyor.

EĞİTİME 416 MİLYON EURO YATIRIM

Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Sorumlusu Judith Wiese, iddialı sürdürülebilirlik hedeflerine doğru güçlü bir ilerleme kaydettiklerini belirterek, “Siemens, sürdürülebilir istihdamı desteklemek için sürekli olarak aktif bir öğrenme kültürüne yatırım yapıyor. Teknoloji şirketi olarak, 2023 mali yılında işgücünün eğitim ve sürekli eğitimine toplamda 416 milyon Euro yatırım yaptık” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler