1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Siemens yeni gaz türbinini tanıttı

Siemens yeni gaz türbinini tanıttı

Enerji Günlüğü - Siemens, petrol ve gaz endüstrisi için geliştirdiği yeni hafif aeroderivatif gaz türbinini petrol ve gaz endüstrisine tanıttı.Siemens,...

Siemens yeni gaz türbinini tanıttı

Enerji Günlüğü - Siemens, petrol ve gaz endüstrisi için geliştirdiği yeni hafif aeroderivatif gaz türbinini petrol ve gaz endüstrisine tanıttı.

Siemens, petrol ve gaz endüstrisinin özellikle de offshore (deniz tipi) uygulamaların ihtiyaçlarına göre optimize edilen yeni Industrial RB211-GT30 gaz türbinini tanıttı. Dişli kutusuna ihtiyaç duymaksızın AC jeneratörünü 60 Hz veya 80 Hz'de çalıştırılabilen yeni gaz türbininin paket tasarımı yüzde 30 daha küçük ve hafif.

Türbin, başarısı kanıtlanmış ve bir önceki Rolls-Royce Enerji portföyünde yer alan Industrial RB211 gaz türbininden hareketle geliştirildi.

Industrial RB211-GT30 ile küresel petrol ve gaz endüstrisi, özellikle de FPSO'lar için güç üretimi çözümlerinde yeni bir nirengi noktası sunduklarını belirten Siemens'in Strateji ve Portföy Yönetimi Bölümü Yöneticisi Thomas Flommersfeld, "Müşterilerimize azami yakınlığımızı garanti edebilmek adına Dresser-Rand ile güçlerimizi birleştirerek; güç yoğunluğunda yeni standartlar belirleyen, azaltılmış arıza sürelerine sahip, bakımı kolay aeroderivatif teknolojisinde güveni onaylanmış Industrial RB211'in en yeni halini sunuyoruz." dedi.

DAHA KÜÇÜK VE HAFİF

Industrial RB211, 34 milyon saatten fazla hizmet sunabilecek şekilde tasarlanmıştı. Industrial RB211-GT30 gaz türbini ise iki kutuplu bir AC jeneratörünü ağırlıktan ve karbon ayakizinden tasarruf ederek 60 Hz veya 50 Hz'de dişli kutusuna ihtiyaç duymadan sürebiliyor. Paketin yeni hafif yapısı öncülünden yüzde 30 daha ufak ve hafif. Üç uçlu taban yatağı ve tork tüpüyle özellikle offshore (deniz tipi) hizmetlere özel tasarlanan Industrial RB211-GT30 paketinin yeni hafif yapısı öncülünden yüzde 30 daha ufak ve hafif.

Önceki ve Sonraki Haberler