1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Siemens’den rüzgarda liderliği pekiştirecek adım

Siemens’den rüzgarda liderliği pekiştirecek adım

Alman Siemens’in rüzgar enerjisi birimi WG, daha rekabetçi maliyet ve daha kaliteli hizmet için mekanik güç sistemleri üreticisi olan Flender’in bir parçası olarak faaliyet gösterecek.

Siemens’den rüzgarda liderliği pekiştirecek adım

Enerji Günlüğü - Alman Siemens’in rüzgar enerjisi birimi WG, daha rekabetçi maliyet ve daha kaliteli hizmet için mekanik güç sistemleri üreticisi olan Flender’in bir parçası olarak faaliyet gösterecek.

Alman teknoloji şirketi Siemens AG, rüzgar enerjisi birimi Siemens Wind Energy Generation’ın (WG) bundan böyle Almanya’daki yüzde yüz bağlı ortaklığı mekanik güç sistemleri üreticisi olan Flender GmbH’nin bir parçası olacağını açıkladı. 

Açıklamaya göre, rekabetçi bir maliyet tabanı ve daha iyi bir hizmet ile küresel bir teknoloji lideri oluşturmak için gerçekleştirilen bu birleşme, gelecek yıl planlanan Flender’in halka arzı hazırlıkları kapsamında gerçekleştirildi. 

Birleşme ile Flender, rüzgar endüstrisinde jeneratörlerde WG’nin elektro-teknik uzmanlığına erişme avantajını elde edecek. Flender, rüzgar endüstrisi için jeneratörlerde elektro-teknik uzmanlığın eklenmesiyle dişli ünitelerindeki pazar lideri konumunu genişletirken, WG de diğer şeylerin yanı sıra, Flender’in rüzgar enerjisi sektöründeki güçlü konumundan yararlanacak.

Flender GmbH CEO’su Andreas Evertz, iki şirketin çalışma alanlarının birbirlerini mükemmel uyumlu olduğunu belirterek, iki şirketin halihazırda rüzgar enerjisi endüstrisi için hibrit bir elektrik aktarım organı üzerinde birlikte çalıştığını ifade etti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler