1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Siemens`e cinsiyet eşitliği ödülü

Siemens`e cinsiyet eşitliği ödülü

Enerji Günlüğü - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Eşleştirme Projesi...

Siemens`e cinsiyet eşitliği ödülü

Enerji Günlüğü - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Eşleştirme Projesi kapsamında düzenlediği Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü bu yıl Siemens Sanayi ve Ticaret AŞ'ye verildi. 

Türkiye’de çalışma hayatı içerisinde toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek ve bu konuda hassasiyet oluşturmak amacıyla başlatılan Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği yarışmasının sonuçları belli oldu. Çalışma Bakanlığı'nca bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin önde gelen 12 şirketi katıldı.

Bu yılki Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü Siemens Sanayi ve Ticaret AŞ'ye gitti. Ödül, 26 Nisan Cuma günü Ankara’da gerçekleşen törende Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez tarafından Siemens Sanayi ve Ticaret AŞ CEO’su Hüseyin Gelis'e verildi.

Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Sadettin Akyıl, Siemens AG Çeşitlilikten Sorumlu Dünya Başkanı (Siemens Global Chief Diversity Officer) Denice Kronau ve pek çok yetkilinin de katıldığı törende, katılımcı olan diğer şirket temsilcilerine ise teşekkür belgesi verildi.

SIEMENS'E ÖDÜL NEDEN VERİLDİ

Siemens Sanayi ve Ticaret AŞ, kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar, yönetimin eşitliği geliştirmeye verdiği destek, bu konuda uygulanan eğitimler, işe alım sürecinde ayrımcılığa yönelik önlemler ve eşit ücret politikası gibi pek çok önemli kriterin değerlendirilmesi sonucu 12 şirket arasından ödüle layık görüldü.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Siemens Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, "Ödülü bu yıl almamızın ayrı bir önemi daha var. 2013 aynı zamanda sosyal hayatta kadın-erkek eşitliğini savunan Teâli-i Nisvan Cemiyeti’nin kuruluşunun da 100. yıl dönümü. 165 yıldan uzun süredir faaliyet gösteren Siemens’in başarısının temeli de eşitlik anlayışımıza dayanıyor. Bu ödülü kadın- erkek, genç-yaşlı tüm Siemens çalışanları adına alıyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bizleri bu ödüle layık gördükleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler