Enerji Günlüğü - Siemens AG Denetim Kurulu 12 Kasım 2025 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda Veronika Bienert ve Peter Koerte'nin Yönetim Kurulu sözleşmelerini - planlanandan önce - 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren beş yıl süreyle uzatmaya karar verdi.
YENİ CFO ATAMASI
Ayrıca 2026 mali yılında Siemens CFO'su olarak Prof. Dr. Ralf P. Thomas'ın yerine Veronika Bienert'in atanmasına karar verildi. Yönetim Kurulu üyesi olan Veronika Bienert halihazırda Siemens Finansal Hizmetler, Siemens Gayrimenkul ve Global İş Hizmetleri'nin hizmet portföyünden sorumlu. Aynı zamanda Siemens Finansal Hizmetler CEO'su olarak görev yapıyor.
GEÇİŞ SÜRECİ İLE GÖREV DEĞİŞİMİ
10 yılı aşkın süredir CFO olarak görev yapmakta olan ve şirkette toplam 30 yıldan fazla hizmeti bulunan Prof. Dr. Ralf P. Thomas, özenli bir geçiş ve işe alıştırma aşamasının tamamlanmasının ardından düzenli yürütülecek bir süreç doğrultusunda görevini Veronika Bienert'e devredecek. Görev devrinin kesin tarihine ilişkin karar, geçiş sürecinin bir parçası olarak verilecek.
Ralf P. Thomas, Siemens AG'den ayrılmasının ardından Siemens Healthineers AG denetim kurulu başkanı olarak görev yapmaya devam edecek.
YAPAY ZEKA PORTFÖY YÖNETİMİ GARANTİYE ALINIYOR
Siemens AG Yönetim Kurulu üyesi, Teknoloji Başkanı ve Strateji Başkanı olan Dr. Peter Koerte, ONE Tech Company programının uygulanmasında, özellikle de yapay zekâ portföyünün stratejik yönetimi ve geliştirilmesinde kilit bir rol oynuyor. Siemens'teki dönüşümün bu önemli aşamasında planlama güvenliğini korumak için erken bir aşamada süreklilik ve istikrarı sağlamak Denetim Kurulu açısından özel bir önem taşıyor. Bu, şirketin lider konumunu güçlendirmek ve bir sonraki büyüme safhasını başlatmak açısından hayli önemli bir adım teşkil ediyor.





