1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Siemens'ten çatı güneş elektriği için yerel ticaret platformu

Siemens'ten çatı güneş elektriği için yerel ticaret platformu

Siemens, küçük çatı güneş enerjisi üreticilerinin diğer hane halkları ve işletmelerle elektrik ticareti yapmasına olanak tanıyan yerel bir enerji ticareti platformu başlattı.

Siemens'ten çatı güneş elektriği için yerel ticaret platformu

Enerji Günlüğü - Siemens, küçük çatı güneş enerjisi üreticilerinin diğer hane halkları ve işletmelerle elektrik ticareti yapmasına olanak tanıyan yerel bir enerji ticareti platformu başlattı.

Alman enerji ve teknoloji şirketi Siemens, Alman kamu hizmeti kuruluşu Allgaeuer Ueberlandwerk (AUEW) ile küçük çatı güneş enerjisi üreticilerinin yerel olarak diğer hane halkları ve işletmelerle elektrik ticareti yapmasına olanak tanıyan bir elektrik ticaret platformunu başlattı. Pebbles başlangıçta Kasım 2021'e kadar sürecek. Teknolojiyi Siemens sunarken, AUEW platformu işletecek ve daha uzun vadeli bir iş modeli geliştirecek.

Pebbles adlı Bavyera'nın Wildpoldsried köyündeki platform, örneğin fırınlar gibi komşu işletmelere enerji satmaları için güneş panelleri olan hanelere yardım ederek yerel olarak üretilen enerjiyi toplulukta tutmayı amaçlıyor. Platform, blockchain teknolojisini kullanarak küçük üreticilerin fazla üretimlerinden para kazanmalarına izin verirken, yerel olarak elektrik dağıtımında şebekenin daha verimli kullanılmasını da sağlıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler