1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Siemens’ten Çin’e gaz türbini tedariği

Siemens’ten Çin’e gaz türbini tedariği

Siemens Energy, Shenzhen Energy’nin Çin’deki gaz santrali projesine iki adet 460 megavat (MW) F sınıfı gaz türbini ada ekipmanı sağlayacak.

Siemens’ten Çin’e gaz türbini tedariği

Enerji Günlüğü - Siemens Energy, Shenzhen Energy’nin Çin’deki gaz santrali projesine iki adet 460 megavat (MW) F sınıfı gaz türbini ada ekipmanı sağlayacak.

Siemens Energy, Çin’deki Shenzhen Energy şirketinin Fengda Enerji Santrali Doğal Gaz Enerji Üretimi Genişletme projesinin ikinci aşaması için F sınıfı gaz türbini ada ekipmanı için bir anlaşma sağladı. Siemens Energy proje için iki adet 460 megavat (MW) F sınıfı gaz türbini ada ekipmanı sunacak. Proje kapsamında Siemens Energy, iki set SGT5- 4000F gaz türbini, buhar türbinleri, jeneratör ve yardımcı ekipman sağlayacak. 

Guangdong bölgesinde bulunan projenin 2023 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor. Tamamlandığında yıllık enerji üretim kapasitesinin 2,7 Milyar kWh’yi aşması bekleniyor. Projeyle Guangdong bölgesinin hızla artan enerji ihtiyacı karşılanırken bölgenin güç kaynağı sisteminin güvenli ve istikrarlı çalışması desteklenecek. Bu projeyle ayrıca karbondioksit ve nitrojen oksit emisyonlarının da önemli ölçüde azalması bekleniyor.

İKİ ŞİRKET 2019’DA STRATEJİK ORTAKLIK ANLAŞMASI İMZALADI

Siemens Energy ve Shenzhen Energy Aralık 2019’da kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması imzalamıştı. Anlaşma uyarınca taraflar ortaklaşa enerji inşa edecek laboratuvarlar, enerji teknolojisi araştırma ve geliştirme, temiz enerji çözümleri akıllı enerji, dijitalleşme ve yeşil hidrojen enerjisi alanlarındaki iş birliklerini sürdürüyor. Siemens Energy Ocak 2021’de Shenzhen İnovasyon Merkezi’ni kurduktan sonra iki şirket teknoloji ve sanayileşme alanındaki iş birliklerini sürekli hale getirecek anlaşmayı imzaladı.

Önceki ve Sonraki Haberler