1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Siemens’ten eğitici enerji oyunu

Siemens’ten eğitici enerji oyunu

Enerji Günlüğü - Siemens Enerji’nin hayat verdiği Power Matrix adlı ücretsiz online simülasyon oyunu, enerji piyasasının kural ve mekanizmalarına...

Siemens’ten eğitici enerji oyunu

Enerji Günlüğü - Siemens Enerji’nin hayat verdiği Power Matrix adlı ücretsiz online simülasyon oyunu, enerji piyasasının kural ve mekanizmalarına dair bir anlayış oluşturmayı ve farklı enerji üretim yöntemleri ile şebekeler arasındaki etkileşimlere ilişkin bir algı yaratmayı hedefliyor.

Enerji sektörüne ilgi duyan herkese yönelik olarak tasarlanan Power Matrix’te oyuncular, oyuna ilk olarak kırsal bir bölgenin enerjiden sorumlu yöneticisi olarak başlıyor. Bu bölgede akıllı bir enerji ağı kurmak ve istikrarlı bir şekilde enerji sağlayarak şehrin büyümesine katkı veren oyuncular, bu görev kapsamında hem geleneksel teknolojilerden hem de rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanabiliyor. Farklı enerji kaynaklarının kullanımında tercih edilen kombinasyonun başarısı, şehrin büyümesini de doğrudan etkiliyor. Oyuncular, ayrıca araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yatırım yaparak ek puanlar elde edebiliyor. Kaynakların sürdürülebilir ve verimli bir şekilde kullanılabilmesini sağlamanın yolu ise bütçenin düzenli olarak kontrolünde yatıyor.

ÜCRETSİZ OYNANIYOR

Enerji üretimi ve dağıtımının, birbirine bağlı çok sayıda değişkene bağlı olduğuna dikkat çeken Siemens Enerji Kurumsal İletişim Bölümü Başkan Yardımcısı Jan-Peter Schwartz, oyunla birlikte geleceğin enerji piyasasını tasvir eden ve böylesine karmaşık bir konuyu şeffaf ve anlaşılır bir şekilde sunmayı hedeflediklerini açıklıyor.

İnternet üzerinden ücretsiz olarak oynanabilen Power Matrix, sadece oyun sahnesinde değil, tüm platformlarda cazip simülasyonlar ve strateji oyunlarının yardımıyla, enerji ekonomisinin tüm unsurları arasındaki korelasyon ve süreçleri ortaya koyuyor. Video oyunları, kurumsal strateji ve mühendislik alanlarının uzman isimlerinin işbirliğiyle geliştirilen oyun, enerji ekonomisi alanında ürün ve çözümlere yönelik teknolojiler ve teknik imkanların genel tanımlarını oyuncular ile paylaşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler