1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Siemens’ten Mısır’a 14 bin 400 MW ilave kapasite

Siemens’ten Mısır’a 14 bin 400 MW ilave kapasite

Enerji Günlüğü - Siemens, Mısır’a toplam 14 bin 400 megavatlık (MW) ilave elektrik üretim kapasitesi kazandıracak kombine çevrim enerji santrali projesini...

Siemens’ten Mısır’a 14 bin 400 MW ilave kapasite

Enerji Günlüğü - Siemens, Mısır’a toplam 14 bin 400 megavatlık (MW) ilave elektrik üretim kapasitesi kazandıracak kombine çevrim enerji santrali projesini tamamladı. 

Siemens, Mısır Elektrik ve Yenilenebilir Enerji Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü ‘Mısır Mega Projesi’ni tamamladı. Proje kapsamında bir tanesinin yapımı 30 ay süren 1200 MW kapasiteli kombine çevrim enerji santrali bloklarından 12 tanesi eş zamanlı olarak şebekeye bağlandı. 

1 MİLYAR DOLAR TASARRUF 

Toplam 27,5 ayda bitirilerek uygulamaya sokulan proje Mısır’ın ulusal şebekesine toplam 14 bin 400 MW ek enerji üretim kapasitesi kazandıracak. Projede, yüksek verimliliğe sahip H-sınıfı gaz türbini teknolojisi kullanıldı. Bu sayede yakıt kullanımı verimliliğinde yüzde 61 avantaj sağlanacak. Böylece Mısır’ın yıllık yakıt maliyetlerinde 1 milyar dolarlık tasarruf elde edileceği hesaplanıyor. 

Beni Suef, Brullus ve New Capital enerji santrallerininde kombine çevrimin devreye alınıp sistemin çalıştırılmasıyla, yaklaşık 40 milyon kişinin elektrik ihtiyacı karşılanacak. 

PROJE ENERJİ ALTYAPISINDA ÖRNEK OLDU 

Siemens AG Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Joe Kaeser, “Proje, ülkenin enerji tablosunu dönüştürmekle kalmayacak, aynı zamanda Orta Doğu’da ve tüm dünyada enerji altyapılarına da model oluşturacak. Bu mega proje aynı zamanda müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla kurduğumuz güvene dayalı, güçlü iş birlikleri açısından da çıtayı yükseltiyor” dedi.

Mısır’da kurulan üç enerji santralinin her birinde 8 adet SGT5-8000 H-sınıfı gaz türbini, 4 buhar türbini, 12 jeneratör, 8 Siemens ısı geri kazanımlı buhar jeneratörü, 12 transformatör ve 500 kilovoltluk gaz izoleli şalt cihazı kullanıldı. Siemens, Mısır’daki enerji şebekesinin direncini artırmak üzere, yeni enerji santralleri tarafından üretilen elektriği iletecek 6 adet trafo merkezine de enerji sağladı.  

Şirket proje kapsamında, tesislerin işletilmesi ve bakımından sorumlu olacak 600 Mısırlı mühendis ve teknisyene eğitim verdi. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler