1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Şifrin HES’te hidromekanik ve bağlantı hattı hasarı

Şifrin HES’te hidromekanik ve bağlantı hattı hasarı

Pamel’in Şifrin HES’inde deprem felaketi nedeniyle hidromekanik aksam ve yükleme havuz bağlantılarında hasar meydana geldi.

Şifrin HES’te hidromekanik ve bağlantı hattı hasarı

Enerji Günlüğü - Pamel’in Şifrin HES’inde deprem felaketi nedeniyle hidromekanik aksam ve yükleme havuz bağlantılarında hasar meydana geldi.

Verusa Holding iştiraki Pamel Yenilenebilir Elektrik Üretim AŞ’nin [PAMEL] Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde işletmekte olduğu Şifrin Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali’nde (HES), deprem felaketi nedeniyle bağlantı hatları ile hidromekanik aksamda bazı hasarlar tespit edildi. 

Pamel Yenilenebilir’den yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle tesisteki hidromekanik unsurlar ile yükleme havuzlarının bağlantı kısmında bazı hasarlar tespit edildi. 

6,744MWe işletme kapasitesiyle üretim yapan santralde önemli nitelikte hasar bulunmadığını bildiren açıklamada, detaylı incelemenin devam ettiği; tesisin her türlü doğal afete karşı sigortalı olduğu ve tespit edilen hasarın neden olacağı her türlü giderin sigorta kapsamında tazmin edileceği kaydedildi. 

Pamel Yenilenebilir Elektrik Üretim AŞ’nin Adıyaman ve Erzurum illerinde 2 adet HES ile Ankara ilinde 4 adet GES olmak üzere toplam 6 adet yenilebilir enerji santrali bulunuyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler