1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Siirt ve Van'da 318 MW'lık Keskin HES kurulacak

Siirt ve Van'da 318 MW'lık Keskin HES kurulacak

Enerji Günlüğü – Batman Enerji, Siirt ve Van il sınırları içinde 318 MW'lık Keskin Barajı ve HES kurmayı planlıyor. Batman Enerji San. Ve Tic....

Siirt ve Van'da 318 MW'lık Keskin HES kurulacak

Enerji Günlüğü – Batman Enerji, Siirt ve Van il sınırları içinde 318 MW'lık Keskin Barajı ve HES kurmayı planlıyor. 

Batman Enerji San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Siirt İli, Pervari İlçesi ve Van İli, Çatak İlçesi sınırları içerisinde iki kademeli olarak Keskin Barajı ve HES Projesi’nin yapılıp işletilmesi planlanıyor. 

808.434.097 TL bedelli santral Sinebel Deresi, Belenoluk Deresi ve Botan Çayı üzerine kurulacak. Proje kapsamında 1. Kademenin kurulu gücü 48 MWe/49,40 MWm’dir. 2. Kademenin kurulu gücü ise 270 MWe/278,29 MWm olarak planlanıyor. Projenin işletmeye alınması ile birlikte toplam kurulu gücün 318 MWe/327,69 MWm olacak.

 EPDK tarafından 2017 yılında Ön Lisans verilen projenin inşaat işlemlerinin yaklaşık 4 yılda tamamlanması planlanıyor. Projenin inşaat aşamasında 100 adet personelin işletme aşamasında ise 10 adet personelin çalıştırılacak.

PROJE HAKKINDA HALK BİLGİLENDİRİLECEK

Projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 07/09/2017 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya SİİRT Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. 

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve SİİRT Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler