1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Siirt’in orman atıklarından elektrik üretilecek

Siirt’in orman atıklarından elektrik üretilecek

Tillo Enerji, Siirt’te kuracağı 12 MW’lık biyokütle tesisinde yılda 84 bin ton orman atığını yakarak 84.000 MWh elektrik üretecek.

Siirt’in orman atıklarından elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Tillo Enerji, Siirt’te kuracağı 12 MW’lık biyokütle tesisinde yılda 84 bin ton orman atığını yakarak 84.000 MWh elektrik üretecek.

Siirt İli, Tillo İlçesinde Tillo Enerji Çevre Temizliği İnş. Gıda ve Turz. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından 12 MW kurulu gücünde Tillo Biyokütle Enerji Santrali”nin kurulup işletilmesi planlanıyor. 

100 milyon lira değerindeki proje kapsamında, yaklaşık 3600 metrekarelik kamu arazisi üzerinde kurulacak tesiste biyokütlenin termokimyasal metod olarak doğrudan yakılması ile elektrik enerjisi üretilecek. Biyokütlenin ızgaralı tip kazanda yakılmasıyla elde edilecek buharın türbinleri hareket ettirmesi sonucu da elektrik enerjisi üretilecek. Elde edilecek yıllık 84.000 MWh’lik elektrik, Dicle Elektrik Dağıtım şebekesine YEKDEM tarifelerine göre, ücreti mukabilince verilecek.

Tesiste kaynak olarak Siirt bölgesi ve çevre illerden temin edilecek orman artıkları, tarımsal artıklar, pirina ve diğer biyokütle yakıtlar kullanılacak. Tesise beslenecek biyokütle yakıt miktarı 84.000 ton/yıl olmakla beraber; içerik olarak 19.000 ton/yıllık kısmını fıstık budaması, 20.000 ton/yıllık kısmını mısır sapı, 40.000 ton/yıllık kısmını orman atıkları ve 5.000 ton/yıllık kısmını ise pamuk sapı teşkil edecek. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler