1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Siirt’te günde 70 varil petrol çıkarılıyor

Siirt’te günde 70 varil petrol çıkarılıyor

Enerji Günlüğü – İki ay önce petrol bulunan Siirt Eruh’taki petrol kuyusundan günlük 70 varil stabil halde petrol çıkarılıyor.Eruh ilçesindeki petrol...

Siirt’te günde 70 varil petrol çıkarılıyor

Enerji Günlüğü – İki ay önce petrol bulunan Siirt Eruh’taki petrol kuyusundan günlük 70 varil stabil halde petrol çıkarılıyor.

Eruh ilçesindeki petrol kuyularında incelemede bulunan AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 aylık bir sondaj çalışması sonucu 2 ay önce 42.5 graviteli petrol bulunduğunu anımsatarak, Petrol kuyusunda günlük 70 varil stabil halde petrol çıktığını belirtti.

Petrolü çıkaran Aladdin Middle ve Sonar Petrol yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Demirkıran, "Günde 70 varil petrol üretiliyor ve bugüne kadar stabilize ve kalitesi devam ediyor. Bunun sonunda şirket yeni kuyular da açmaya karar verdi. İki ay sonra yeni bir sondaj kuyusuna başlayacaklar. Sismik çalışmalara başlayacaklar. Aldığımız bilgilere göre Eruh’umuza çok kaliteli bir petrol rezervi var. Bu petrol 2 bin 400 metreden çıktı. Yeni kazacakları petrol kuyusunda 2 bin 500 metre rezerve indirecekler. Şimdi çatlaklardan petrol emiliyor. Rezervuara inip orada petrolü üretecekler. Sismik çalışma sonunda ve açılacak birkaç kuyudan sonra bu bölgede petrol rezervi miktarı net ortaya çıkacak." dedi.

PETROL GELİRİNİN BİR KISMI YEREL KAYNAKLARA

Bölgede çıkan petrolden alınan devlet hakkından belli bir kısmının özel idare köylere hizmet götürme birliğine kalması için çalışma yürüttüklerini anlatan Demirkıran, "Petrol kaynakları gelirinin belli bir yüzdesini yerel kaynaklara harcanması için girişimde bulunacağız. Maden Kanunu'nda, ocak başı maliyetinin belli bir kısmı devlet hakkı olarak veriliyor. Bu devlet hakkının yüzde 50 oranı ilin özel idaresine veya ilçenin köy hizmet götürme birliğine veriliyor. Bu katkı ile eğitim, sağlık ve yol alt yapı yatırımlarına kullanılıyor. Bu hükmün petrol kanunda olması için de girişimde bulunacağız" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler