1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Şilili madenciler daha güvende olacaklar

Şilili madenciler daha güvende olacaklar

Enerji Günlüğü – Şili Hükümeti, madencilik şirketlerinin grevler sırasında madencileri işten çıkarmalarını engelleyecek, sendikaları güçlendirip...

Şilili madenciler daha güvende olacaklar

Enerji Günlüğü – Şili Hükümeti, madencilik şirketlerinin grevler sırasında madencileri işten çıkarmalarını engelleyecek, sendikaları güçlendirip toplu sözleşme görüşmelerini modernize edecek yeni yasa tasarısını Kongre’ye sundu.

Şili'de Devlet Başkanı Michelle Bachelet liderliğindeki sosyalist hükümetin Kongre'ye bu ay sunduğu yeni istihdam yasası kanunlaştığı takdirde madencilik şirketleri grevler sırasında madencileri işten çıkaramayacaklar. Ayrıca, istihdam yasa tasarısı, sendikaları güçlendiriyor ve toplu sözleşme müzakerelerini modernize ediyor.

MADENCİLİK ŞİRKETLERİ TEPKİLİ

Dünyanın önde gelen madencilik şirketleri, Şili hükümetinin Kongre'ye bu ay sunduğu yeni istihdam yasasına tepkililer. BHP Billiton,Rio Tinto, Glencore ve Anglo American gibi Şili'de bakır madenciliği yapan dünyanın büyük madencilik şirketleri, metal fiyatlarının zayıfladığı bir ortamda bu istihdam yasasının yatırımcı güvenini baltalayacağını savunuyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler