1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Silvan HES’te elektrik üretimi kademeli olarak azalacak

Silvan HES’te elektrik üretimi kademeli olarak azalacak

DSİ, Diyarbakır’da inşası 2022 sonunda tamamlanması beklenen Silvan Barajı ve HES’te elektrik üretiminin aşamalı olarak azalarak 88,41 milyon kWh’e ineceğini açıkladı.

Silvan HES’te elektrik üretimi kademeli olarak azalacak

Enerji Günlüğü - DSİ, Diyarbakır’da inşası 2022 sonunda tamamlanması beklenen Silvan Barajı ve HES’te elektrik üretiminin aşamalı olarak azalarak 88,41 milyon kWh’e ineceğini açıkladı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu Projesi’nin Atatürk Barajı’ndan sonra en büyük 2. sulama projesi olan Silvan Projesi’nin en büyük ve en önemli bileşeni olan Silvan Barajı’nın inşa çalışmalarının devam ettiğini ve çalışmaların 2022 yılı sonunda tamamlanmasının beklendiğini açıkladı. 

Açıklamada, 175,50 metre yüksekliğindeki ve 8,7 milyon m³ hacimli gövdesi ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yüksek ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde olan Silvan Barajı’nda sulama ve enerji üretiminin 4 aşamalı olarak planlandığı belirtilerek, “Her aşamada Silvan Barajı rezervuarından sulamaya verilen su miktarı artarken Silvan Hidroelektrik Santralinde üretilen elektrik enerjisi azalacaktır. Böylece zaman içerisinde enerji üretimi 681 milyon kilovat saatten 88,41 milyon kilovat saate inerken sulamaya verilen su ise her aşamada artarak 1,791 milyar m3’e çıkacaktır” denildi.

Batman Çayı üzerinde kurulmakta olan Silvan HES 160 MW kurulu güce sahip olacak. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler