1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Simonelli: Hidrokarbonların bulunmadığı bir senaryo yok

Simonelli: Hidrokarbonların bulunmadığı bir senaryo yok

Baker Hughes CEO'su Lorenzo Simonelli, enerji piyasasında petrol ve doğal gazın yok olduğu bir senaryonun olmadığını söyledi.

Simonelli: Hidrokarbonların bulunmadığı bir senaryo yok

Enerji Günlüğü - Baker Hughes CEO'su Lorenzo Simonelli, enerji piyasasında petrol ve doğal gazın yok olduğu bir senaryonun olmadığını söyledi.

ABD’nin petrol sahası hizmetleri şirketi Baker Hughes’un CEO'su Lorenzo Simonelli, şirketteki bu yılki yıllık toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, yüzde 100 yenilenebilir enerji senaryosunun kesinlikle mümkün olmadığını iddia ederek, ”Hidrokarbonların yok olduğu bir senaryo yok" dedi.

Petrol ve gaz eğer bir yere gitmiyorsa bu sektörün biraz daha temiz hale getirilebileceğini kaydeden Simonelli, verimliliği arttırma ve karbon tutma teknolojilerinin bu anlamda önemli olduğunu belirtti. 

Enerji dönüşümünü herkes gibi memnuniyetle karşıladığını belirten  Simonelli, yalnızca güneş, rüzgar ve hidroelektrik gibi yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak bu dönüşümün gerçekleşemeyeceğine de dikkat çekti. Simonelli, örnek olarak enerji verimliliğinin tek başına Paris Anlaşması iklim değişikliği hedefinin yüzde 27’sini karşılayabileceğini ifade etti.  

 

Önceki ve Sonraki Haberler