1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Şimşek: Akaryakıt ürünlerinde vergi indirimi yok

Şimşek: Akaryakıt ürünlerinde vergi indirimi yok

Enerji Günlüğü- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, akaryakıt ürünlerinde vergi indirimine gidilemeyeceğini, cari açığın yüksek olduğu bir dönemde bunun...

Şimşek: Akaryakıt ürünlerinde vergi indirimi yok

Enerji Günlüğü- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, akaryakıt ürünlerinde vergi indirimine gidilemeyeceğini, cari açığın yüksek olduğu bir dönemde bunun tüketimi körüklemek anlamına geldiğini söyledi. 

Maliye Bakanı Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Anemon Otel'de iş adamlarının sorularını cevapladı.

Akaryakıtta ÖTV indirimi ile ilgili bir soruya Bakan Şimşek, şöyle yanıt verdi:

“Biz tercihimizi yapmışız hükümet olarak. Bizim tercihimiz üretimden, yatırımdan, ihracattan ve istihdamdan yanadır. Biz tüketimi vergilendirmeye devam edeceğiz. Çünkü bu ülkede tasarruf oranları çok düşük. Türkiye'de ortalama 100 lira gelir varsa bunun 87 lirası harcanıyor, 13 lirası tasarruf ediliyor. Halbuki gelişmekte olan ülkelerde 100 liralık gelirin 30'u tasarruf ediliyor, 70'i harcanıyor. Tüketim noktasında çok daha temkinli gitmemiz lazım. Akaryakıt ürünlerinde ithalat söz konusu. Şimdi biz burada vergi indirimine gitmeyeceğiz. Çünkü gidemeyiz. Cari açığın yüksek olduğu bir dönemde tüketimi körükleyemeyiz. Tüketim için, özellikle de ithal ettiğimiz bazı ürünlerin tüketimi için böyle bir şey gündemde yok”

Önceki ve Sonraki Haberler