1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Şimşek: Elektriğin tamamını özelleştirmek istiyoruz

Şimşek: Elektriğin tamamını özelleştirmek istiyoruz

Enerji Günlüğü - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 yıla kadar elektrik üretiminin tamamını özelleştirmek istediklerini söyledi.Şimşek, Türkiye Odalar...

Şimşek: Elektriğin tamamını özelleştirmek istiyoruz

Enerji Günlüğü - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 yıla kadar elektrik üretiminin tamamını özelleştirmek istediklerini söyledi.

Şimşek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yüksek Koordinasyon Kurulu & Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu Müşterek Toplantısında yaptığı konuşmada 1 yıla kadar elektrik üretiminin tamamını özelleştirmek istediklerini söyledi.

Elektrik dağıtım şebekelerinin özelleştirilmesiyle önemli bir kazanç sağlandığını anlatan Şimşek, “Eskiden yüzde 85 ödememe prensipken, şimdi yüzde 90 ödeme prensibine dönüştü. 1 yıla kadar elektrik üretiminin tamamını özelleştirmek istiyoruz. İstediğiniz kişiden ucuza elektrik alın. Çünkü enerji rekabet gücünü belirleyen en önemli faktör” diye konuştu.

Türkiye’de şuan 65 bin MW olan elektrik kurulu gücün yaklaşık 25-26 bini kamunun yani EÜAŞ’ın elinde.

ENERJİDE DEVRİM YAŞANACAK

Türkiye’nin önünün açık olduğunu kaydeden Şimşek, “Birçok alanda yeni bir endüstriyel devrimden geçiyoruz. Enerjide bir devrim yaşanacak. Şuanda en büyük darboğazımız enerji. 2017-18 yılında güneş enerjisinden elde edeceğimiz enerjinin maliyeti kömürün çok altında olacak. Panellerin verimi artıyor, kendisi ucuzluyor. Bir iki yıla kalmaz bu teknoloji çok yaygınlaşacak, sanayicimiz de enerji maliyetleri konusunda rahat bir nefes alacak” değerlendirmesinde bulundu.

Şimşek, Körfez Bölgesinde Türkiye’ye olan ilginin de sürdüğünü kaydederek, ülkeye fon akışının devam edeceğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler