1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Şimşek: Sanayiciye tüccara elektriği ucuza veriyoruz

Şimşek: Sanayiciye tüccara elektriği ucuza veriyoruz

Enerji Günlüğü - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin fedakarlıkla elektriği sanayiciye ve ticaret erbabına ucuz sattığını söyledi. Şimşek,...

Şimşek: Sanayiciye tüccara elektriği ucuza veriyoruz

Enerji Günlüğü - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin fedakarlıkla elektriği sanayiciye ve ticaret erbabına ucuz sattığını söyledi. Şimşek, 16 bin MW'lik bir elektrik üretim kapasitesinin 1-2 yıl içinde özel sektöre devredileceğini söyledi. 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Rixos Otel'de düzenlenen Seyitömer Termik Santrali devir törenine katıldı. Türkiye'nin en büyük yapısal sorunlarından birinin cari açık olduğunu belirten Şimşek, "Türkiye enerjide kendine yeter bir ülke olması durumunda geçen yılın rakamlarıyla 13 milyar dolarlık cari fazla verme imkanına sahip olacak" ddedi. Şimşek, özel sektörün dinamizmi ve yerli, yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasıyla bu alanda dışa bağımlılığın ciddi biçimde azalacağını vurguladı.

ELEKTRİĞİ UCUZA SATIYORUZ

Enerjinin rekabet gücün belirleyen önemli bir faktör oluduğuna işaret eden Bakan Şimşek, "Biz aslında önemli bir fedakarlıkla gerek doğalgazı, gerekse elektriği Avrupa ülkeleri ortalamasına oranla çok düşük bir fiyatla sanayicimize ve ticaret erbabımıza sunuyoruz. Bizim yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarımız daha güçlü bir şekilde devreye girerse eminim maliyetleri sürdürülebilir ve düşük düzeyde tutma imkanımız artacaktır" diye konuştu.

SEYİTÖMER'DE KAPASİTE ARTACAK

Seyitömer Termik Santrali'nin yeni sahibi Çelikler Holding'in buraya yapacağı yatırımlarla hem kapasiteyi hem de verimliliği artıracağına işaret eden Şimşek, bu sayede maliyetlerin düşeceğini, böylece hem Çelikler'in hem de Türkiye'nin ciddi bir kazanç elde edeceğini anlattı.

15 BİN MW'LİK KAPASİTE ÖZEL SEKTÖRE

Önümüzdeki dönemde özelleştirme programı kapsamında yaklaşık 16 bin megavatlık bir kapasitenin bulunduğunu hatırlatan Şimşek, bunların 1-2 yıl içinde özel sektöre devredileceğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler