1. HABERLER

  2. MEVZUAT

  3. Sınavsız atanan EPDK çalışanları görevde yükselebilecek

Sınavsız atanan EPDK çalışanları görevde yükselebilecek

Enerji Günlüğü - Aday memurların, ilan edilen kadrolara sınavsız atanma hakkına sahip bulunanlar görevde yükselme ve ünvan değişikliği başvurusunda...

Sınavsız atanan EPDK çalışanları görevde yükselebilecek

Enerji Günlüğü - Aday memurların, ilan edilen kadrolara sınavsız atanma hakkına sahip bulunanlar görevde yükselme ve ünvan değişikliği başvurusunda bulunabilecekler.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre,Yönetmeliğin 8 inci maddesininüçüncü fıkrasında yer alan “ilan edilen kadrolara sınavsız atanma hakkına sahip bulunanların,” ibaresi yürürlükten kaldırıldı. Böylece, Yönetmeliğin bu fıkrası, "Aday memurların, memur statüsünde olmayanların ve Kurum kadrolarında bulunmayanların görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına başvuruları kabul edilmez." şeklinde oldu.

MÜTERCİM-TERCÜMANLAR DA ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİNE TABİ OLACAK

Değişiklik ile ünvan değişikliğine tabi kadrolara mütercim-tercümanlar da eklendi. Böylece, diğer maddelere de bu meslek grubu eklenerek, Mütercim-tercüman kadrolarına atanacaklar için fakülte veya en az dört yıllık yüksekokulların filoloji, mütercimlik, tercümanlık, mütercim-tercümanlık bölümlerinden veya yabancı dille ilgili diğer bölümlerden mezun olmak ve Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında en az (B) düzeyinde başarılı olmak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak şartı getirildi.

SINAV KURULU'NUN EĞİTİM DÜZEYİNE YÜKSEK LİSANS İSTİSNASI

Görevde yükselme veya ünvan değişikliği sınav kurulu üyeleri, daha önce sınava alınacak personelden, öğrenim durumu ve ihraz ettikleri unvanlar itibarıyla daha düşük seviyede olamazlarken buna “lisansüstü öğrenim hariç olmak üzere” ibaresi eklenerek istisna getirildi.

GÖREVDE YÜKSELME İÇİN ARANAN DENEYİM SÜRELERİ ARTTI

Ayrıca, görevde yükselerek atamalarda kurul hizmetleri müdürü ve irtibat büro müdürü kadrolarına atanma ile kurul hizmetleri müdür yardımcısı ve özel kalem müdür yardımcısı kadrolarına atanma koşulları birbirinden ayrılarak ayrı ayrı belirlendi.Daha önce tümü için en az iki yıl deneyime sahip olma şartı yerine hepsi ayrı ayrı yeniden belirlendi.

Böylece, kurul hizmetleri müdürü ve irtibat büro müdürü kadrolarına atanabilmek için en az on yıl hizmeti bulunmak kaydıyla programcı, hemşire, teknisyen, şoför ve dağıtıcı dışındaki Kurum kadrolarında en az altı ay çalışmış olmak şartı aranırken, Kurul hizmetleri müdür yardımcısı ve özel kalem müdür yardımcısı kadrolarına atanabilmek için en az sekiz yıl hizmeti bulunmak kaydıyla programcı, hemşire, teknisyen, şoför ve dağıtıcı dışındaki Kurum kadrolarında en az altı ay çalışmış olmak şartı getirildi.

Yine, Yönetim hizmetleri uzmanı kadrosuna atanabilmek için en az beş yıl, Çözümleyici kadrosuna atanabilmek için en az iki yıl, Yönetim görevlisi ve iletişim görevlisi kadrolarına atanabilmek içinen az iki yıl,

ŞÖFORLÜK İÇİN EN AZ BEŞ YILLIK B SINIF EHLİYET ŞARTI KALKTI

Şoför kadrosuna atanabilmek için en az iki yıl hizmeti bulunmak şartı devam ederken, en az beş yıllık B sınıfı sürücü belgesine sahip olma şartı kaldırılarak, sadece B sınıfı ehliyete sahip olması yeterli olacak.

SINAV TARİHİ BİLDİRİMİ BİR AY ÖNCE

Yapılan değişiklikle ayrıca, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının konuları, yeri, tarihi ve diğer hususlar Başkan onayını müteakip İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca sınava katılacaklara yazılı sınav tarihinden en az bir ay önce duyurulacak. Yönetmelik değişikliği öncesinde üç ay önceden duyuruluyordu.

Sabiha KÖTEK

Önceki ve Sonraki Haberler