1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Sincan'da Asya topraklarındaki en derin petrol kuyusu açıldı

Sincan'da Asya topraklarındaki en derin petrol kuyusu açıldı

Enerji Günlüğü - Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Tarim petrol havzasında 8588 metre derinliğindeki Asya topraklarındaki en derin kuyunun kazı...

Sincan'da Asya topraklarındaki en derin petrol kuyusu açıldı

Enerji Günlüğü - Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Tarim petrol havzasında 8588 metre derinliğindeki Asya topraklarındaki en derin kuyunun kazı işlemleri tamamlandı.

China Petrochemical Group ve Sinopec Group, 25 Şubat Pazartesi günü 8588 metre derinliğindeki petrol kuyusunun kazı işlemlerinin sona erdiğini açıkladı. Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Tarim Havzası’nda bulunan kuyu, aynı zamanda Asya topraklarındaki en derin kuyu olma özelliğini taşıyor. 

Shunbei petrol ve gaz yatağı 8.000 metre yerin altına gömülü. Yatağın sahip olduğu karmaşık jeolojik yapı ve yüksek sıcaklık dolayısıyla delme ve kuyu açma işlemleri zorluk içeriyor. Sinopec’in geliştirdiği teknolojiler ile kuyunun delinme sürecinde edinilen tecrübeler sayesinde, Çin şirketlerinin derin kuyu açma konusunda gerekli teknolojik ve bilimsel gereklilikleri sağladıkları kaydediliyor. 

Dünyanın en derin petrol kuyusu 12.869 metre derinliğinde olup Rusya'nın Kuzey Sibirya bölgesinde bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler