1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Singapur’da 5 MW’lık yüzer GES kurulacak

Singapur’da 5 MW’lık yüzer GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Singapurlu güneş enerjisi şirketi Sunseap Group, Johor Boğazı boyunca 5 MW'lık bir pilot yüzer güneş enerjisi santrali kuracak.Tarım,...

Singapur’da 5 MW’lık yüzer GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Singapurlu güneş enerjisi şirketi Sunseap Group, Johor Boğazı boyunca 5 MW'lık bir pilot yüzer güneş enerjisi santrali kuracak.

Tarım, sanayi ve genişleyen nüfus nedeniyle daha fazla toprağa ihtiyaç duyan Güneydoğu Asya’daki ülkeler güneş santrallerini göllere, barajlara, rezervuarlara ve denizlere yerleştiriyorlar. Singapur merkezli güneş enerjisi şirketi Sunseap Group da toprak sıkıntısı çeken ve çatı alanları sınırlı olan ülkede dünyanın en büyük denizaşırı yüzen fotovoltaik (OFPV) sistemlerinden birini geliştiriyor. Şirket, Adanın Kuzey’indeki Johor Boğazı boyunca 5 MW'lık bir pilot yüzer güneş enerjisi santrali kurmayı planlıyor.

1250 DAİRENİN ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANACAK

Woodlands Waterfront Park'ın kuzeyine yerleştirilecek olan santralin yılda yaklaşık 6.388 MWh elektrik üretmesi bekleniyor. Santral tamamlandığında 4 odalı yaklaşık 1.250 dairenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. 

Singapur Ekonomik Kalkınma Kurulu (EDB) tarafından desteklenen projenin bu yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler