1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Sinop Gerze’de depolamalı RES kurulacak

Sinop Gerze’de depolamalı RES kurulacak

Apre Enerji, yaklaşık 899 milyon TL yatırımla Sinop’ta ve 52 MW kapasiteli Apre 1 Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

Sinop Gerze’de depolamalı RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Sinop’un Gerze ilçesi sınırları içinde 52 MW kurulu gücünde Apre 1 Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 52,1 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Apre Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından Sinop İli, Gerze İlçesi, Başsökü, Kahramaneli, Güzelyurt ve Kızılcak Mevkii’de 1360 hektarlık alanda 52 MW kurulu gücünde Apre 1 Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 52,1 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması ve işletilmesi planlanıyor.  

Yaklaşık 899 milyon TL değerindeki proje kapsamında kurulacak rüzgar santralinde toplam 12 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca kurulacak olan bir adet enerji depolama tesisinde lityum iyon teknolojisi kullanılacak. 

Santralde yılda 208 milyon kWh elektrik üretilmesi ve üretilen elektriğin İscehisar TM OG Barası’na bağlanması planlanmakta olup gerekmesi durumunda geri verilmek üzere Elektrik Depolama Tesisine aktarılacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler