1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Sinop NGS`nin maliyeti beklenenden düşük olacak

Sinop NGS`nin maliyeti beklenenden düşük olacak

Enerji Günlüğü - 22 milyar dolar olarak öngörülen Sinop Nükleer Santrali'nin maliyetinin 16 milyar 300 milyon dolar olacağı ifade edildi.Japon Nikkei gazetesinin...

Sinop NGS`nin maliyeti beklenenden düşük olacak

Enerji Günlüğü - 22 milyar dolar olarak öngörülen Sinop Nükleer Santrali'nin maliyetinin 16 milyar 300 milyon dolar olacağı ifade edildi.

Japon Nikkei gazetesinin haberine göre, Sinop Nükleer Santrali'nin maliyeti tahminen 16 milyar 300 milyon dolar olacak. Sinop Santrali'nin maliyeti daha önce 22 milyar dolar olarak öngörülmüştü.

Bu maliyetin yüzde 20-25'inin inşaattan oluştuğu tahmin ediliyor.

Habere göre, kısa süre içinde kurulması beklenen proje yönetim şirketinde Mitsubishi Heavy Industries hissedar olacak. İnşaatta ise Japonya'da Taisei ve Obayashi şirketleri rol alacak. Fransız inşaat şirketi Bouygues ve iki veya üç Türk şirket Japon şirketlerle ortaklık kuracak.

Haberde, Türkiye'nin ikinci nükleer santrali olacak Sinop Santrali'nin inşaatında Japon ve Fransız şirketlerin yanı sıra iki veya üç tane Türk şirketinin yer alacağı belirtildi.

Türkiye'nin ikinci nükleer santralı olacak Sinop'taki santralın yapımını öngören uluslararası anlaşma 1 Nisan tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler