1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Sinop Nükleer için halkın görüş ve önerileri alınacak

Sinop Nükleer için halkın görüş ve önerileri alınacak

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ikinci nükleer santrali projesi olan ve Japonya ortaklığıyla Sinop’ta kurulması planlananan 4.560 MW kapasiteli Sinop...

Sinop Nükleer için halkın görüş ve önerileri alınacak

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ikinci nükleer santrali projesi olan ve Japonya ortaklığıyla Sinop’ta kurulması planlananan 4.560 MW kapasiteli Sinop Nükleer Güç Santrali projesi ile ilgili hazırlanan ÇED Başvuru Dosyası halkın görüşüne açıldı.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi tarafından kurulmuş olan EUAS International ICC ICC’nin de içinde yer alacağı Proje Şirketi tarafından, Sinop İli Merkez İlçesi Abalı Köyü'nün İnceburun mevkiinde 4,560 MWe kurulu gücünde yapılması planlanan Sinop Nükleer Güç Santrali projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme Başvuru Dosyası görüşe açıldı. 

Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 6 Şubat 2018 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek. 

SİNOP NGS İÇİN ÇED SÜRECİ BAŞLADI

SİNOP NGS İÇİN HALK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler