1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Sinop nükleer santral maketi ilk kez tanıtıldı

Sinop nükleer santral maketi ilk kez tanıtıldı

Sinop’ta yapılması planlanan nükleer santral projesinde kullanılacak ATMEA 1 teknolojisinin 200 kiloluk maketi ilk kez tanıtıldı.

Sinop nükleer santral maketi ilk kez tanıtıldı

Enerji Günlüğü – Sinop’ta yapılması planlanan nükleer santral projesinde kullanılacak ATMEA 1 teknolojisinin 200 kiloluk maketi ilk kez tanıtıldı.

İlk ünitesinin 2023’te devreye girmesinin planlandığı Sinop nükleer santralinde kullanılacak ATMEA 1 teknolojisinin maketi ilk kez İstanbul’da gerçekleştirilen III. Nükleer Santraller Zirvesi’nde tanıtıldı.

Başta Fransa, Amerika, Rusya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti gibi farklı ülkelerden gelen 113 firma temsilcisi 200 kg’lık dev maket ile Sinop’ta kurulacak santralde kullanılacak teknolojinin özelliklerini, performansını ve güvenirliliğini yakından görebilme fırsatını yakaladı. 

ROMANYA İLE ANLAŞMA İMZALANDI

Nükleer Sanayi Derneği Genel Sekreteri Koray Tuncer, Nükleer Santraller Zirvesi’nin yerli firmaları yabancı firmalarla buluşturan son derece önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çekerek, Zirve’nin hemen sonrasında Romanya Nükleer Enerji Derneği ile Nükleer Sanayi Derneği’nin ortak çalışmalar yapmak üzere anlaşma imzaladığını bildirdi. 

Tuncer, “Derneğimiz ile Romanya Nükleer Enerji Derneği arasında nükleer enerji hakkında eğitim, işbirliği ve know-how transferi gibi konularda birlikte çalışmak üzere ilk imzaları attık. Önümüzdeki günlerde Bükreş ve İstanbul’da Türk ve Romen firmaları arasında nükleer enerji konusunda işbirliği için B2B görüşmeleri düzenleyeceğiz.” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler