1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Sinop Nükleer Santrali`nde imzalar bugün atılıyor!

Sinop Nükleer Santrali`nde imzalar bugün atılıyor!

Enerji Günlüğü - Türkiye, Sinop’ta inşa edilecek nükleer santralle ilgili hükümetler arası anlaşma bugün imzalanacak. Sinop Nükleer Santraliyle ilgili...

Sinop Nükleer Santrali`nde imzalar bugün atılıyor!

Enerji Günlüğü - Türkiye, Sinop’ta inşa edilecek nükleer santralle ilgili hükümetler arası anlaşma bugün imzalanacak. Sinop Nükleer Santraliyle ilgili hükümetler arası anlaşmanın bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe tarafından imzalanması bekleniyor. Ruslarla yapılan anlaşma kapsamında Akkuyu’da inşa edilen nükleer santralden farklı olarak Türkiye, Sinop Nükleer Santrali’nde Elektrik Üretim Anonim Şirketi’yle (EÜAŞ), yüzde 25 ortak olacak. Ortaklık oranının, her durumda yüzde 45’i geçmeyeceğinde anlaşıldı. Ayrıca, Sinop, Türkiye’yi 2 yıl sonra yüzde 100 yerli nükleer santrale taşıyacak. Japonlarla el sıkışılmasındaki en önemli unsur olarak gösterilen bu hükmün anlaşma metninde de yer alması büyük önem taşıyor. Türkiye, Sinop nükleer santralinde inşaattan, elektrik üretimine kadar tüm süreçlerin içinde ortak ve karar verici olarak yer alacak.

3. HAVALİMANI İHALESİ BAŞLADI!

Ülkenin en büyük projelerinden 3. Havalimanı için de bugün Ankara Esenboğa’da ihale yapılıyor. 9 milyar dolarlık proje için teklifler bugün belli oluyor. İhale için 17 firma şartname aldı; ancak 4 firma teklif verdi. Daha önce kapalı zarf usulü yapılacağı açıklanan ihale açık artırma usulü ile yapılacak. İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanı ihalesine IC İçtaş İnşaat San. ve Tic. AŞ/Fraport Ag Frankfurt Airport Services Worldwide Ortak Girişim Grubu, TAV Havalimanları Holding AŞ, Limak İnş. San. ve Tic. AŞ/Kolin İnş. Tur. San. ve Tic. AŞ/Cengiz İnş. San. ve Tic. AŞ/Mapa İnş. ve Tic. AŞ/Kalyon İnş. San. ve Tic. AŞ Ortak Girişim Grubu ve Makyol İnş. San. Tur. ve Tic. AŞ teklif zarfı sundu.

Önceki ve Sonraki Haberler