1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Sinop Nükleer Santrali`ne talip ülke sayısı ikiye iniyor

Sinop Nükleer Santrali`ne talip ülke sayısı ikiye iniyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sinop'a yapılacak nükleer santral için pazarlık edilen ülke sayısının bu ay sonunda...

Sinop Nükleer Santrali`ne talip ülke sayısı ikiye iniyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sinop'a yapılacak nükleer santral için pazarlık edilen ülke sayısının bu ay sonunda ikiye düşebileceğini açıkladı.

Bakan Yıldız, Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri'ni kabul etti. Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını da cevaplayan Yıldız, Sinop'ta kurulacak Türkiye'nin ikinci nükleer santralini yapmak üzere görüşülen ülke sayısının bu ayın sonunda ikiye düşebileceğini belirtti. Çin, Japonya, Kanada ve Güney Kore ile yürütülen görüşmelerden geçen hafta Kanada'nın çekildiği bildirilmişti. Bakan Yıldız, Sinop'taki nükleer güç santraliyle ilgili uluslararası sözleşmenin son şeklinin de bu ayın sonlarında netleşmesini beklediklerini aktardı.

İLERİ SAATE BU YIL DA DEVAM

Taner Yıldız, gün ışığından daha iyi yararlanma gerekçesiyle hayata geçirilen ileri saat uygulamasına devam edilip edilmeyeceği konusuna da değindi. Enerji tasarrufu açısından yeknesak bir uygulama istediklerini anlatan Yıldız, konunun Bakanlar Kurulu'nda da ele alındığını belirtti. İleri saat uygulamasının bu yıl da uygulanacağını belirten Yıldız, konunun önümüzdeki yıl yeniden ele alınacağını söyledi. Bu yıl ileri saat uygulamasına 31 Mart'ta saatler bir saat ileri alınarak geçilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler