1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Sinop ve Akkuyu nükleer santraller için tarih verildi

Sinop ve Akkuyu nükleer santraller için tarih verildi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Necati Yamaç, Akkuyu nükleer santralin ilk ünitesinin 2022 yılında,...

Sinop ve Akkuyu nükleer santraller için tarih verildi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Necati Yamaç, Akkuyu nükleer santralin ilk ünitesinin 2022 yılında, Sinop nükleer santralin ilk ünitesinin ise 2023’te devreye girmesinin planlandığını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Necati Yamaç, 8 Mart 2016’da başlayan 3. Ul uslararası Nükleer Santraller Zirvesi açış konuşmasında Sinop ve Akkuyu nükleer santral projeleri ile ilgili merak edilen konulara açıklık getirerek Akkuyu’da kurulacak olan nükleer santralin ilk ünitesinin 2022 yılında, Sinop’ta kurulacak santralin ilk ünitesinin ise 2023’te devreye girmesinin planlandığını açıkladı.

Yamaç, enerji ihtiyacı düşünüldüğünde Türkiye’nin nükleere olan ihtiyacının daha iyi anlaşılabileceğini belirtti. Türkiye’nin nükleerle ilk kez tanışan bir ülke olmaktan ziyade daha farklı bir konumda olduğunu, 400 nükleer mühendis yetiştirdiğini ifade eden Yamaç, Türk nükleer sanayinin en önemli adımlarının Sinop ve Akkuyu ile atılacağının altını çizdi.

SİNOP NÜKLEERDE KULLANILACAK TEKNOLOJİ TANITILDI

Afrika ile Ortadoğu’nun en kalabalık nükleer etkinliği olma özelliği taşıyan Zirvede ayrıca Sinop’ta yapılması planlanan nükleer santral projesinde kullanılacak ATMEA 1 teknolojisinin maketi de ilk kez tanıtıldı. 

ATMEA CEO’su Andreas Goebel, ATMEA 1’in güvenli ve yüksek performanslı bir reaktör olduğunu söyleyerek, Sinop’taki nükleer santral projesinde bu teknolojinin kullanılacak olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

NÜKLEER İLLÜZYON GÖSTERİSİ

Nükleer Santraller Zirvesi’ne bu yıl Vietnam’dan Bangladeş’e, Kanada’dan Ukrayna’ya birçok ülkeden nükleer alanında söz sahibi isimler katıldı. Zirve’de gerçekleşen ‘Nükleer İllüzyon’ gösterisi de katılımcılara farklı bir deneyim yaşattı.

Önceki ve Sonraki Haberler