1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sinopec Çin’in en büyük hidrojen şirketi olmayı hedefliyor

Sinopec Çin’in en büyük hidrojen şirketi olmayı hedefliyor

Çinli enerji şirketi Sinopec, önümüzdeki 5 yılda fosil tabanlı hidrojen üretimine odaklanacak ve 1000 hidrojen yakıt ikmal istasyonu kuracak.

Sinopec Çin’in en büyük hidrojen şirketi olmayı hedefliyor

Enerji Günlüğü - Çinli enerji şirketi Sinopec, önümüzdeki 5 yılda fosil tabanlı hidrojen üretimine odaklanacak ve 1000 hidrojen yakıt ikmal istasyonu kuracak.

Çin enerji şirketi Sinopec, 2050'de karbon nötr olmayı planladığını ve hidrojenin çekirdek alanlardan biri olacağını açıkladı. Çin'in en büyük hidrojen şirketi olmayı hedefleyen şirket, gelecek 5 yılda firma fosil tabanlı hidrojen üretimine odaklanacak. Sinopec ayrıca, hidrojen kaynaklarının gri hidrojenden mavi ve yeşil hidrojene dönüşümünü hızlandırarak temiz enerji santralleri kurulumlarını da teşvik edecek.

Sinopec CEO’su Ma Yongsheng yaptığı değerlendirmede, “Çin’in 14. Beş Yıllık Plan" döneminde Sinopec, 1.000 hidrojen yakıt ikmal istasyonu kuracak ve "petrol, gaz, hidrojen, elektrik ve petrol dışı işler" hizmet sağlayıcısı haline gelecek. Gelecekte, insanlar Sinopec’in benzin istasyonlarında sadece benzin ve dizel pompalamakla kalmayacak, aynı zamanda hidrojen yakıt ikmali ve elektrik şarj hizmeti de alacak” ifadesini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler