1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sinopec’den yeni kayaç gazı keşfi

Sinopec’den yeni kayaç gazı keşfi

Sinopec, Çin’in Siçuan bölgesindeki Qijang kayaç sahasında 3.500 metre derinlikte gaz rezervine rastladı. Kayaç gazı rezervinin 146 milyar m3 olduğu tahmin ediliyor.

Sinopec’den yeni kayaç gazı keşfi

Enerji Günlüğü - Çinli enerji devi Sinopec, Çin’de 146 milyar metreküplük kayaç gazı yatağı keşfetti.

Çin’in en büyük petrol rafinerisi işletmecisi Sinopec, ülkenin Güneybatısında yer alan Siçuan havzasında yeni bir kayaç (şeyl) gazı yatağı keşfettiğini açıkladı. Kanıtlanan rezervin kapsamının 146 milyar metreküp dolayında olduğu belirtildi.

Yeni kayaç gazı yatağı Chongqing Belediyesi’nin Qijiang bölgesi ile güneybatı Guizhou Eyaletinin Xishui ilçesi dolaylarında yer aldığı kaydedildi. Rezerve ise 3500 metre derinlikte ulaşıldığına dikkat çekildi.

ÇİN’İN ENERJİ GÜVENLİĞİNE KATKI SAĞLAYACAK

Sinopec CEO’su Ma Yongsheng’e göre bu son keşif, derin kayaç gazını araştırma ve çıkarma konusunda önemli bir adımı oluşturuyor ve Çin’in enerji güvenliğine katkı sağlayacak. Ma, hidrolik çatlatma yöntemiyle yapılan sondaj çalışmalarının derinliği ve karmaşıklığı göz önüne alındığında, bölgedeki gazı keşfetmenin ve kullanmanın zorluğuna vurgu yaparak, “Her zorluğa karşın önemli bir rezerv bulduğumuz için mutluyuz. Kayaç gazı metandan oluştuğu için temiz enerji kaynağı olarak kabul ediliyor ve ülkemizin hedeflerine ulaşmasında ciddi bir katkı sunacak” dedi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler