1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Sinopec’in Çin’deki şarj ağı 6 bin üniteyi geçti

Sinopec’in Çin’deki şarj ağı 6 bin üniteyi geçti

Çinli Sinopec, ülkesinde 6 binin üzerinde elektrikli araç şarj ünitesi kurdu.

Sinopec’in Çin’deki şarj ağı 6 bin üniteyi geçti

Enerji Günlüğü - Çin’de 30 bin benzin istasyonu bulunan Sinopec şirketi, ülkesinde 6 binin üzerinde elektrikli araç şarj istasyonu kurdu.

Çin Halk Cumhuriyeti merkezli enerji şirketi Sinopec, elektrikli araçlar için ülkenin bütününe yayılan 370 kentte, 6 binden fazla şarj istasyonu inşa etti. 

Sinopec’ten yapılan açıklamada, elektrikli araçlara etkili ve hızlı hizmet vermek amacıyla ülke çapında kendilerine ait 30 binden fazla benzin istasyonu arasındaki 6 binden fazla istasyonda şarj istasyonu kurdukları bildirildi. 

Açıklamada Sinopec’in tüketicilere sunduğu hizmetleri, farklı senaryolar yaratarak çeşitlendirip zenginleştirmeye çalıştığı kaydedildi ve müşteri deneyimlerini mükemmelleştirmek için çalıştıkları anlatıldı. Şirket istasyonlarında elektrikli araçlar için şarj üniteleri inşa ederken; alışveriş, restoranlar ve otomobil bakım hizmetleri gibi imkanları da beraberinde sunuyor. 

Çin Halk Cumhuriyeti devleti, elektrikli araçlara yönelik şarj istasyonları kurulumu ve genel olarak şarj hizmetinin yaygınlaşması için çeşitli destek uygulamaları yürütüyor. Çin Ulaştırma Bakanlığı, devletin şarj altyapısı kurulum girişimlerini desteklemeye devam edeceklerini açıkladı. 

Dahası Bakanlık kendisi de şarj altyapısına yönelik harcamalar yapacak. Çin Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Wang Gang, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında, otoyollar üzerinde yer alan servis alanlarında, elektrikli araçların şarj ihtiyacını gidermek amacıyla; 3 bin adet şarj ünitesi ve elektrikli araçların şarj edilebileceği 5 bin araçlık park yeri inşa etmeyi planladığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler